Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
9g tojás12 kcal
-
19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
A díszítéshez
-
14 kcal
-
25 kcal
-
8g meggybefőtt6 kcal
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
114 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
A díszítéshez
-
14g mandulapehely83 kcal
-
28g csokoládéforgács153 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
Összesen
3640
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
22.3g tojás28 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.7g tojás5 kcal
-
8 kcal
-
20.3g habtejszín59 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
16.9g gesztenyemassza30 kcal
-
6.8g vaj48 kcal
-
10.1g meggybefőtt7 kcal
A díszítéshez
-
0.9g mandulapehely6 kcal
-
1.9g csokoládéforgács10 kcal
-
3.4g meggybefőtt2 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 228 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1811 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3253.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.8 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 475.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2064 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 347 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 1081 mg
-
Retinol - A vitamin: 2035 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1731 micro
Összesen
3640
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
1 db tojás
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
3 dl habtejszín
-
3 ek cukor
-
2 ek vaníliás cukor
-
25 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg meggybefőtt
A díszítéshez
-
2 ek mandulapehely
-
4 ek csokoládéforgács
-
5 dkg meggybefőtt
Elkészítés
A piskótához
- Először megsütjük a piskótát. A sütőt a legmagasabb hőfokra melegítjük. Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük. (FIGYELEM! Amennyiben arobotgéped nem rendelkezik Turbo fokozattal, ajánlatos a tojásokat szétválasztani, és a piskótát aszerint elkészíteni!) A sütőporos, kakaós lisztet kisebb adagokban hozzáadjuk (itt már kisebb fokozaton, kevés ideig keverjük).
- Egy közepes méretű gáztepsibe sütőpapírt teszünk. Ha a tepsit kicsit bevizezzük, akkor a papír rátapad, így elkerülhetjük, hogy a tészta ráöntésekor az elcsússzon.
- A tésztát a tepsire adagoljuk, ha szükséges, kicsit eloszlatjuk. Berakjuk a sütőbe, majd a hőmérsékletet 200 fokra mérsékeljük, 5 perc múlva kb. 175 fokra, majd így 10 percig (légkeveréses sütőben ez kevesebb is lehet) sütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
- A kisült piskótát egy tiszta konyharuhára csúsztatjuk/borítjuk, majd feltekerjük, félrerakjuk hűlni.
- A krémhez a tojást, a tejszínt és a keményítőt kézzel összekeverjük,és egy lábosban folyamatos kavarás mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk,majd belekeverjük a cukrokat, és így kavargatjuk még kevés ideig (csodálatos vanília puding illata és íze lesz).
- Megvárjuk, míg a krém kihűl,ezután a vajat/margarint és a gesztenyemasszát géppel alacsony fokozaton hozzákeverjük. (Ha a díszítéshez használni kívánunk meggyet, és ezt befőttből vesszük, a levéből önthetünk a krémhez 0,5-1 dl-t.)
- A piskótát kitekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt. A krém kb. 3/4 részével megtöltjük, meggyel szórjuk, majd feltekerjük. A piskótát egy nagyobb, alufóliával borított tálcára rakjuk. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, majd mandulával, csokiforgáccsal stb. megszórhatjuk.
- A tekercset érdemes hűtőbe rakni, így könnyebb lesz vágni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6067
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Ajánló
Mandulaszeleteket az egyik bevásárlóközpontban szoktam vásárolni, nagyon sokáig elég, és rengeteg süti díszítéséhez, feldobásához alkalmazható. A csokireszeléket saját magunk készíthetjük. Akár tej, akár étcsokoládéból, pl. egy zöldséghámozó segítségével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Találtam egy gesztenyés receptet, aztán a saját elképzelésem szerint megformáltam. Ez lett belőle.