r
Nosalty Logó

Gazdag és ropogós falafelsaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Gazdag és ropogós falafelsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 3025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2122 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    798 mg
  • Foszfor
    2287 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    10610 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    7216 micro
Összesen 3025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A csicseriborsót leszűrjük, átöblítjük, majd egy késes aprítóba tesszük a zöldfűszerekkel, ahol rövid fordulatokkal durvára daráljuk az egészet. Egy tepsire tesszük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a fűszerekkel. Alaposan átmasszírozzuk és elegyengetjük egy vékony rétegben.
  2. A tepsit 200 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, ahol nagyjából 15 percig sütjük a csicserit, míg az egész ropogós és aranybarna nem lesz. Félidőnél érdemes átkeverni egy lapáttal az egyenletes sülés érdekében.
  3. Közben sós vízben puhára főzzük a bulgurt, majd leszűrjük és félretesszük. A zöldségeket megmossuk, az uborkát felkockázzuk, a paradicsomokat felezzük, majd mindkettőt vegyítjük a salátakeverékkel.

Az öntethez

  1. Az öntet hozzávalóit egy tálban elkeverjük, majd addig hígítjuk vízzel, míg folyós állagú dresszinget nem kapunk.
  2. A tálaláshoz előveszünk egy nagyobb tálat vagy mély tálcát. A szélére halmozzuk a kevert salátát, a közepére a bulgurt. Ebben mélyedést hozunk létre, amibe beleszedjük a ropogós csicseriborsót. Csíkokban leöntjük a dresszinggel, majd savanyított lilahagymával (esetleg más savanyúsággal) is megszórjuk. Citromgerezdekkel, pitával kínáljuk, önmagában is kiadós fogás.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2656
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 13.

Receptkategóriák

Gazdag és ropogós falafelsaláta
Lakos Benedek 373 recept

Imádjuk a falafel ropogós-fűszeres golyóit, mondjuk a vele járó szagos és macerás olajban sütés már kevésbé kellemes... Erre a problémára jelentkezik tökéletes megoldásként az alábbi saláta, ami minden olyan ízt és textúrát hoz, amit egy gazdag falafeles pita vagy dürüm belsejében is megtalálnánk. Mindezt 30 perc alatt.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...