r
Nosalty Logó

Garnélás rizs perzsa módra (Meygoo Polo)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rebeka's Home
Garnélás rizs perzsa módra (Meygoo Polo)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3610 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1029 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2541 micro
  • β-karotin
    7028 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    4563 micro
Összesen 2082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1123 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát 3 percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk további 2 percig.
  2. Adjuk a serpenyőhöz a garnélákat, és pirítsuk minkét oldalát 2-2 percig, míg szép rózsaszín nem lesz.
  3. Ezt követően adjuk hozzá a fűszereket és a sűrített paradicsomot, jól keverjük el és pirítsuk kb. 2 percig, hogy elmélyítsük az ízt. Nem kell túl sokáig pirítani, hisz a paradicsom könnyen megég. Ennek elkerülésére adjuk hozzá 2 perc elteltével a sáfrányos koncentrátumot és keverjük el. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, a borsót a kukoricát és 2,4 dl forrásban lévő vizet. Forraljuk fel magas lángon, majd vegyük kicsire és hagyjuk 20 percig párolódni.
  4. Eközben elkészítjük félkészre a basmati rizst. Forraljunk vizet sóval és 1 csepp olajjal. Mindenképpen mossuk meg a rizst 3-4 l vízben, mielőtt a forrásban lévő vízhez adnánk. 7-8 percig forraljuk a rizst, majd szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le. A forralási idő függ a rizs minőségétől. Figyeljünk arra, hogy belseje még kemény legyen, a külseje pedig puhább, amikor leszűrjük.
  5. Ha ezekkel megvagyunk, vegyünk elő egy tapadásmentes lábast és adjunk hozzá 2 ek olívaolajat. Elkezdhetjük rétegezni az alapanyagokat. Az edény aljára tegyük a krumpliszeleteket. Nagyon finom sült krumpli lesz az eredmény, ha mindent jól csinálunk! Ezután, egy kanál a szószból és kicsit rázzuk meg az edényt, hogy mindenhová jussok egy kicsi szósz. Ezt követően egy réteg rizst, majd a garnélás szószt tegyük az edénybe. A rizses rétegeket sózzuk meg ízlés szerint. Ha már minden az edényben van, egy fakanállal lapítsuk le. Majd menjünk körbe a fakanállal az edény szélén, hogy legyen egy kis hely a rizs és az edény fala között. Továbbá, néhány lyukat fúrjunk a közepébe is, könnyebb párolódás érdekében.
  6. Ezután kezdjük el főzni magas lángon, amíg nem látjuk, hogy a szószból a folyadék forrni kezd. Majd vegyük kicsi lángra és egy konyharuhával betekert fedővel fedjük le, majd pároljuk 45 percig.
  7. 45 perc után egy vizes textillel érintsük meg. Ha halljuk a sistergést, kész van az ebédünk! Jó munkát és jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 398
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 24.

Ajánló

Tálalásnál tegyünk az asztalra sima joghurtot, lila hagymát, akár friss zöldfűszereket is (bazsalikom, petrezselyem menta vagy koriander) és/vagy friss salátát. Ajánlom, a recepthez megnézni a hozzá tartozó videót is! https://youtu.be/h3yU_z3JZlc A krumplit felkarikázva tesszük bele, de kihagyható. Aki a ropogós rizst nem szereti, vagy érzékeny a foga, semmiképp ne hagyja el a krumplit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélás rizs perzsa módra (Meygoo Polo)
Rebeka's Home 23 recept

Teljes videót a linken keresztül megtaláljátok a recepthez! https://youtu.be/h3yU_z3JZlc Mi nagyon szeretjük ezt az ételt, mert végre egy recept, ami nem tejszínnel készül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...