r
Nosalty Logó

Fűszeres vöröslencse dhal aszalt paradicsomos-sajtkrémes muffinnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Fűszeres vöröslencse dhal aszalt paradicsomos-sajtkrémes muffinnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Dhal

Muffin

Összesen 722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Dhal

Muffin

Összesen 2885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Dhal

Muffin

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3443 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4441.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 2885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    736 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Dhal

Muffin

Elkészítés

Dhal

  1. A vörös lencsét alaposan mossuk meg. Tegyük az edénybe a 2 evőkanál ghít. Közepes lángon melegítve tegyük bele római köményt, pirítsuk egy picit, majd tegyük hozzá a koriandert, aztán az asafoetidát, a gyömbért és végül a kurkumát. Egy pillanatra még pirítsuk együtt is a fűszereket, hogy jól ki tudjon jönni az aromájuk.
  2. Majd öntsünk az edénybe bele 20 dkg megmosott, pucolt, vörös lencsét, és a közepes lángra visszatéve keverés mellett pirítsuk 2 percig. Öntsük fel 1 liter vízzel, majd tegyük hozzá a sót. Forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg a dhal szét nem fő.
  3. Amíg a dhal fő, készítsük el az aszalt paradicsomos, sajtkrémes muffinokat. A lenmaglisztet öntsük le a vízzel, és hagyjuk állni egy picit (ez fogja összetartani a tésztád). (A "tojás helyettesítéséről" egy korábbi bejegyzésben részletesen írtam már.)
  4. Egy tálban keverjük össze a liszteket, sütőport, fűszereket és az aszalt paradicsomot, majd öntsük hozzá az olajat, a vizet, és végül a sajtkrémmel dolgozzuk össze. Egy muffin formába (ha szükséges, tegyél bele muffin papírt) adagoljuk bele a tésztát. Tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe, és süssük, amíg aranybarnára sül. (kb. 20-25 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 770
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A dhalok az inidiai vegetáriánus konyha legfontosabb ételei. Ez a könnyen emészthető, hüvelyesekből készült leves sok értékes növényi fehérjét, ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet tartalmaz.  Amennyiben kenyérrel, rizzsel - bármilyen összetett szénhidráttal kombinálod őket, teljes értékű fehérjével látják el a szervezeted. A vörös lencse dhalhoz ma egy tönkölylisztes, sajtkrémes muffint készítettem.  A vörös lencse egy könnyebben emészthető lencseféle, és ennek köszönhetően nagyon gyorsan el tudod készíteni.  A dhált főzhetjük sűrű pépesre vagy akár nyugati kultúrában kedvelt leveses változatban is.

Hozzávalók

Dhal

Muffin

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...