r
Nosalty Logó

Fűszeres túróval-sonkával töltött kalács

Gizi
Fűszeres túróval-sonkával töltött kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

560
Kalória
30g
Fehérje
58.3g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
113.9g
Víz
130.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 3355 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.7 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13342.3 g
  • Cink
    1178 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    910 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    7951 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    349.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    683.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4841 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 3355 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a köménymagot, a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
  2. A szeletelt sonkát, ízlés szerint vágjuk fel (én kisebb kockákra vágtam fel).

Tészta

  1. A tejet langyosítsuk meg, majd 1 dl-hez adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel.
  2. A maradék langyos tejet öntsük bele a keverőtálba, adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a tejfölt, majd keverjük össze.
  3. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, szitáljuk rá az előzőleg sóval összekevert lisztet, majd a robotgép dagasztó karjával, dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk, én a megdagasztott tésztát még pár percig kézzel is dagasztom, hogy szép sima legyen).
  4. Ezután a megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztő tálba, szórjuk meg enyhén liszttel, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  5. A megkelt tésztát borítsuk kilisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastag téglalappá (arra figyeljünk, hogy csak kicsivel legyen szélesebb, mint a sütőforma amiben majd sütjük).
  6. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá az ízesített túrót, szórjuk meg a feldarabolt sonkával, majd a tészta két szélét hajtsuk rá, hogy a töltelék ne folyjon ki, és szorosan tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
  7. A sütőformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd helyezzük bele a megtöltött tésztát (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát).
  8. Ezután takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten kb. 30 perc alatt kelesszük újra, majd kenjük le felvert tojással.
  9. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 45-50 perc alatt süssük készre.
  10. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...