r
Nosalty Logó

Fűszeres répatorta - reform

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fűszeres répatorta - reform
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

1656
Kalória
26.7g
Fehérje
148.3g
Szénhidrátok
114.2g
Zsír
208g
Víz
92g
Koleszterin
18.1g
Rost
86.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Összesen 1656 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Összesen 6613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

A diókrémhez

Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3871 micro
  • β-karotin
    9255 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1656 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    456.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1084 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3889 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    15484 micro
  • β-karotin
    37018 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 6613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    739 micro
  • β-karotin
    1767 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A tésztához (1 bögre 2,5 dl)

  1. Az olajat és a tojásokat habosra keverjük a steviával.
  2. Hozzáadjuk a finomra reszelt répát, a lisztet, a fűszereket, valamint a diót és a csokit.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket.
  4. Előmelegített sütőben letakarva sütjük 45 percig.
  5. Ezt követően leszedjük a fóliát a tetejéről, és tovább sütjük.
  6. Tűpróbával győződünk meg az elkészültéről. Ha a beleszúrt tű szárazon jön ki a répatortából, akkor jó.
  7. A diókrémhez az almát meghámozzuk, és összeturmixoljuk a vízzel, a citrusok levével, a fahéjjal és a steviaporral.
  8. A diót lisztállagúvá daráljuk, és a masszához adjuk.
  9. Addig turmixoljuk, míg egységes krémállagot nem kapunk. TIPP: A fahéj mellé próbálkozhatunk még a répatortában szereplő többi fűszer felsorakoztatásával.
  10. Ha kihűlt, felszeleteljük (vigyázzunk, könnyen morzsálódik).
  11. Tányérra tesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a diókrémmel, és egy darab diót nyomunk rá, vagy durvára vágunk még egy kis diót, és azzal hintjük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Még 2003-ban volt szerencsém Ausztráliában tölteni pár hónapot egy ottani gimnázium tanulójaként, és ott találkoztam a répatortával, mint nagy nemzeti finomsággal (A brit örökség.) Azóta az egyik kedvenc édességem, és és már számtalan módon elkészítettem, de valahogy ez a kedvencem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!