Fűszeres répatorta - reform
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához (1 bögre 2,5 dl)
-
2 db tojás
-
1.8 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
A diókrémhez
1656
Kalória
26.7g
Fehérje
148.3g
Szénhidrátok
114.2g
Zsír
208g
Víz
92g
Koleszterin
18.1g
Rost
86.5g
Cukor
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához (1 bögre 2,5 dl)
-
53g mogyoróolaj470 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
58g nádcukor219 kcal
-
125g sárgarépa46 kcal
-
222 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
A diókrémhez
Összesen
1656
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához (1 bögre 2,5 dl)
-
213g mogyoróolaj1879 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
230g nádcukor874 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
887 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A diókrémhez
Összesen
6613
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához (1 bögre 2,5 dl)
-
10.1g mogyoróolaj90 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
11g nádcukor42 kcal
-
23.9g sárgarépa9 kcal
-
42 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.8g dió31 kcal
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
A diókrémhez
Összesen
315
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 114.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.3 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 208 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 972 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 3871 micro
-
β-karotin 9255 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
1656
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.6 g
Zsír
-
Összesen 456.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 207 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5345.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 1084 mg
-
Foszfor 2692 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.1 g
-
Cukor 346 mg
-
Élelmi rost 72 mg
Víz
-
Összesen 832 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3889 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 460 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 15484 micro
-
β-karotin 37018 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2289 micro
Összesen
6613
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 739 micro
-
β-karotin 1767 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
315
kcal
Elkészítés
A tésztához (1 bögre 2,5 dl)
- Az olajat és a tojásokat habosra keverjük a steviával.
- Hozzáadjuk a finomra reszelt répát, a lisztet, a fűszereket, valamint a diót és a csokit.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket.
- Előmelegített sütőben letakarva sütjük 45 percig.
- Ezt követően leszedjük a fóliát a tetejéről, és tovább sütjük.
- Tűpróbával győződünk meg az elkészültéről. Ha a beleszúrt tű szárazon jön ki a répatortából, akkor jó.
- A diókrémhez az almát meghámozzuk, és összeturmixoljuk a vízzel, a citrusok levével, a fahéjjal és a steviaporral.
- A diót lisztállagúvá daráljuk, és a masszához adjuk.
- Addig turmixoljuk, míg egységes krémállagot nem kapunk. TIPP: A fahéj mellé próbálkozhatunk még a répatortában szereplő többi fűszer felsorakoztatásával.
- Ha kihűlt, felszeleteljük (vigyázzunk, könnyen morzsálódik).
- Tányérra tesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a diókrémmel, és egy darab diót nyomunk rá, vagy durvára vágunk még egy kis diót, és azzal hintjük meg.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 80 perc
- Sütés ideje: 55 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Még 2003-ban volt szerencsém Ausztráliában tölteni pár hónapot egy ottani gimnázium tanulójaként, és ott találkoztam a répatortával, mint nagy nemzeti finomsággal (A brit örökség.) Azóta az egyik kedvenc édességem, és és már számtalan módon elkészítettem, de valahogy ez a kedvencem.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!