r
Nosalty Logó

Fűszeres répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Fűszeres répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    11831 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 282 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a szódabikarbónátés a sót összekeverjük, majd félretesszük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a cukrot az olajat és a joghurtot.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez és csomómentesre dolgozzuk.
  4. Belekeverjük a reszelt sárgarépát, a gyömbért, a fűszereket és a narancs héját.
  5. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez

  1. Közben elkészítjük hozzá a mázat. Ehhez a mascarponét finom elkeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk az egyik narancs levét, majd eldolgozzuk.
  2. A megsült és kihűlt tortát megkenjük a mascarponekérmmel, a tetejét pedig megszórjuk pirított mandulával és kókuszchipssel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9765
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés húsvéti édesség létezik, de a répatorta az egyik ilyen! Én ezt a fűszeres, tetején krémmel megkent változatot nagyon bírom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...