r
Nosalty Logó

Fűszeres rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eszthee
Fűszeres rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2099 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2729.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 2099 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a tojást egészben megfőzzük. Hűtés után megpucoljuk, és karikákra felszeleteljük. A virslit nyersen szintén karikákra vágjuk.
  2. A mártás: az olajat felhevítjük, a lisztet beleszórjuk, és zsemleszínű rántást készítünk. Beleöntjük kb. a tej felét, hagyjuk felforrni és besűrűsödni.
  3. Forrás után hozzáadjuk a maradék tejet és a fűszereket, azaz a fokhagymát (zúzva), a szerecsendiót, a szárított petrezselymet, a sót, a borsot. Forrás után megvárjuk, míg kihűl, majd hozzádjuk a doboz tejfölt és a kiskanálnyi paprikakrémet.
  4. Egy jénai tálba lefektetünk egy réteg krumplit, majd rá egy réteg főtt tojást, majd megszórjuk egy adag virslivel. Ezt leöntjük egy kevés szósszal, majd a krumplival kezdve elvégezzük ugyanezt a rétegzést.
  5. A végére egy réteg krumplit hagyjunk, leöntjük a szósszal, majd 40-60 percre a sütőbe rakjuk, amíg szép aranybarnára sül.
  6. Reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11089
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eszthee 8 recept

Már régóta szerettem volna rakott krumplit enni, de sosem volt időm elkészíteni. Amikor végre volt időm, akkor pedig nem volt hozzá itthon minden alapanyag, főleg a tejföl hiánya okozta a nagy gondot. A tejföl hiányát úgy oldottam meg, hogy elkészítettem ezt a besamelt, amibe belekevertem az itthon lévő egy tejfölt. Így az étel nem szárad ki, sokkal szaftosabb lesz az egész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...