Fűszeres paradicsommártás teljes kiőrlésű tésztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
11g olívaolaj94 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
43g bacon170 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
167g paradicsomlé28 kcal
-
9 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
117g tészta433 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
Összesen
925
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
32g olívaolaj283 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
130g bacon511 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
26 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
350g tészta1299 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
2777
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.3g bacon29 kcal
-
16.7g csiperkegomba4 kcal
-
27.9g paradicsomlé5 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
8.4g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
19.5g tészta72 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
Összesen
156
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2628.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 1267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 396 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18130 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
925
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 115.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7885.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 1388 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1999 mg
-
Nátrium 3800 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1188.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 377 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1021 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1706 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 54389 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
2777
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3034 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
4 ek olívaolaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
300 g csiperkegomba
-
500 ml paradicsomlé
-
2 ek sűrített paradicsom
-
150 ml víz
-
3 csipet kakukkfű
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
350 g tészta
Elkészítés
- A vöröshagymát és a bacont kockára fölvágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajat fölhevítjük, és együtt elkezdjük az olajon sütni.
- Amikor kezd a hagymának színe lenni, hozzáadjuk a tetszőlegesen fölszeletelt gombát és az apróra fölvágott fokhagymát és a paradicsompürét is. Kicsit megpirítjuk majd, ráöntjük a paradicsomlét és a vizet. Megszórjuk a fűszerekkel, és a leveskockát is belemorzsoljuk.
- Alacsony hőfokon, kb. 20-25 percig főzzük addig, ameddig a gomba megpuhul. Igény szerint sózhatjuk, de a leveskocka és a bacon is tartalmaz sót, ezért inkább csak már a kész mártást sózzuk meg, ha szükséges.
- Közben kifőzzük a tésztát a csomagoláson megjelölt módon.
- Miután készre főztük a paradicsommártást, összekeverjük a kifőzött tésztával. Tálaláskor megszórjuk lereszelt sajttal.
- Jó étvágyat.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4057
- Feltöltés dátuma: 2019. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Még nagyon kezdő háziasszony voltam, amikor rátaláltam egy újságban erre a receptre. Ahogy egyre nagyobb gyakorlatom lett a főzésben, az ízekkel is mindig kísérleteztem, változtattam a hozzávalókon a fűszerezésen. De ez a recept az, ami a családom számára a legjobban ízlik.