Fűszeres-mazsolás répatorta
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
29g nádcukor109 kcal
-
18g napraforgó olaj157 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
14g sárgarépa5 kcal
-
8g dió55 kcal
-
4g mazsola12 kcal
A citromos mázhoz
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
345g nádcukor1311 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
100g dió654 kcal
-
50g mazsola150 kcal
A citromos mázhoz
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
22g nádcukor84 kcal
-
13.6g napraforgó olaj120 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
6.4g dió42 kcal
-
3.2g mazsola10 kcal
A citromos mázhoz
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 438 micro
-
β-karotin 1046 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 351.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5377.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 885 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 1391 mg
-
Nátrium 2647 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.8 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 310.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12548 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1171 micro
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 335 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 bögre finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
1 tk szódabikarbóna
-
0.5 tk só
-
2 tk fahéj
-
0.3 tk szerecsendió
-
0.3 teáskanál szegfűbors
-
3 db tojás
-
0.3 teáskanál vaníliaaroma
-
1 nagy db sárgarépa
-
100 g dió
A citromos mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütőt, ésegy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A diót vágjuk durvára, a répát reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Amazsolát mossuk meg, esetleg beáztathatjukvanília aromába,rum(aromá)ba vagy egyéb aromába/alkoholba.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót és aszegfűborsot.
- Egy másik tálban elektromos habverővel egyesítsük először a cukrot és az olajat, majd adjuk hozzá a tojásokat plusza vaníliát, és magas fokozaton keverjük kb. 1 percig.
- A lisztes keveréket öntsük a tojásoshoz, amit először alacsony, majd magas fokozaton keverjünk, amíg sima masszát nem kapunk.
- Kézzel keverjük a tésztába a répát, diót és mazsolát.
- Öntsük a tésztát a tepsibe, és süssük 55-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, ha szükséges, süssük kicsit tovább. Ha nagy tepsiben sütöttük, akkor "szárazra" sül ennyi idő alatt, ha kisebb sütőformában, akkor kicsit nedvesebb lesz a közepe.
- Amázhozzávalóit keverjük össze és ha kihűlt a tészta vonjuk be vele (ez a mennyiség kb fél cm vastagon borítbe egy 23 cm-es formában sütött tortát).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10100
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.
Ajánló
Krém nélkül egy jó kávé vagy tea mellé sem utolsó, de igazi pompáját természetesen csak a krémsajttal nyeri el. Az eredeti recept szerinti máz nekem elsőre nem vált be, sem állagra, sem ízre, de második próbálkozásra a saját verzió nemhogy szép, de isteni is lett! :P
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Imádom a répatortát! Általában a liszt nélkülit, de a Starbuck carrot cake nagyon a szívem csücske. Legalábbis amit Groningenben lehet kapni. Olyan szaftos, a krémsajtos réteg pedig finoman savanykás, egyszerűen ellenállhatatlan! De sajnos a magyarországi Starbucks répatorta nem váltotta ki ezt az eufóriát. Kisebb is, szárazabb is, kevesebb is a krémsajt, meg különben is. Itthon úgy tudom, hogy a Gerbeaud készíti a sütijeiket, ezek után nem csodálkozom, hogy nem olyan jó. Hiába a franchise rendszer egységes receptje (azt képzelem, hogy ez így van), úgy látszik, mégis ahány ház, annyi szokás, illetve ahány ország, annyi féle Starbucks répatorta. Nem állítom, hogy ez pontosan az, amibe én beleszerettem, de annyi biztos, hogy ISTENI! Egyébként egy kedves holland barátom szülinapjára készült, aki azt kérte, hogy a kedvenc tortámat süssem meg neki. Először Szofika legényfogó máktortájára gondoltam, mert azt imádom, de Hollandiában mákot kapni szinte lehetetlen, ezért esett erre a választás. És nem sajnáltam, hogy a torta maradékát nem tudta elszállítani az ünnepelt.:D A szupertitkos recept a recipecircus.com odalról származik.