r
Nosalty Logó

Fűszeres-körtés étcsokitorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ada
Fűszeres-körtés étcsokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A körtéhez

A krémhez

Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A körtéhez

A krémhez

Összesen 7528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A körtéhez

A krémhez

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8248.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1539 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    906 mg
  • Foszfor
    3535 mg
  • Nátrium
    1939 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2962 micro
Összesen 7528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A körtéhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, negyedeljük, kimagozzuk, és a fahéjjal, szegfűszeggel, kevés cukorral és 1 cs vaníliás cukorral felfőzzük, pároljuk. Aki körtebefőttel dolgozik, a fűszerekkel ugyanígy kicsit összepárolhatja a körtét, csak akkor cukor nem kell már hozzá. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, ha kész leszűrjük, tálcára szedjük, és hűlni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a piskótát a 6 tojásból. A tojássárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgákat a 25 dkg cukorral és 1 dl forró vízzel robotgéppel felverjük, míg a cukor elolvad. Fakanállal hozzáadagoljuk az 1 dl olajat és az 1 csomag sütőporral + 3 ek kakaóporral elkevert lisztet (ha ilyen kakaós piskótát készítek, akkor 1-2 evőkanállal kevesebb lisztet használok a tésztához).
  3. A tojásfehérjéket az 1 cs. vaníliás cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, és fakanállal lazán a tésztához forgatjuk, kiolajozott normál tortaformában vagy szilikon tortaformában előmelegített sütőben megsütjük, szúrópróbával ellenőrizhetjük a tészta megfelelősségét.
  4. Az étcsokikat gőzfürdő felett felolvasztjuk, közben a lehűtött tejszínt robotgéppel jó kemény habbá verjük, és a hűtőbe tesszük.
  5. Ha a csoki felolvadt, akkor egy másik edényben szintén gőzfürdő felett a 2 egész tojást és 2 tojás sárgáját kevés cukorral csak addig verjük, amíg a cukor elolvad (max. 1-2 perc). Majd gyorsan hozzáöntjük a felolvadt étcsokihoz, és jól összedolgozzuk és azonnal mehet a tejszínbe. Gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl az étcsokis massza már nem lehet rendesen összedolgozni a tejszínnel, mert darabos lesz. (A tojásos lépést, aki akarja elhagyhatja, de én mindig így készítem).
  6. Tehát elővesszük a tejszínhabot, és fakanállal gyorsan hozzáadagoljuk az étcsokis masszát, és nagy mozdulatokkal összeforgatjuk. Ahogy elvegyül a massza tejszínnel homogén kemény csokihabot kapunk. Mehet vissza a hűtőbe.
  7. Ha a piskóta kihűlt, félbe vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-ával, kirakjuk a kihűlt lecsepegtetett fűszeres körteszeletekkel, és beborítjuk a krém másik 1/3-ával, majd lefedjük a torta tetejével. Bevonjuk a maradék 1/3 krémmel, csokiforgáccsal, körteszeletekkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük, és hűtőbe tesszük. Egy éjszakát jó ha áll, mert jól összeérik a körte a krémmel, és isteni fűszeres illat lesz a hűtőben, még akkor is ha tortatartóban van.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2910
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvenc tortája, már nem is tudom hányszor készítettem el, de minimum 20szor. Pár évvel ezelőtt találtam valahol a receptet, de már nem emlékszem melyik újságban. A tésztáját én piskótára egyszerűsítettem, de akit érdekel, elküldöm az eredetit. Isteni finom, körte- és étcsoki rajongóknak kifejezetten ajánlom.

Hozzávalók

A piskótához

A körtéhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...