r
Nosalty Logó

Fűszeres joghurttal burkolt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres joghurttal burkolt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A Relish-hez

Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A Relish-hez

Összesen 1477 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A Relish-hez

Összesen 65 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    893 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    2160 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    12593 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3566.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1786 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    838 micro
  • β-karotin
    4320 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    25186 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 1477 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1115 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A Relish-hez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. Egy tálban keverjük össze a joghurtot a lereszelt fokhagymával, az apróra vágott chilivel és gyömbérrel, a paradicsompürével, a fűszerekkel, a lime levével, sózzuk, borsozzuk.
  3. A csirkemelleket fektessük egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe, és kenjük rá az ízesített joghurtot.
  4. Süssük meg.
  5. Amíg a csirke sül, készítsük el a relish-t. Apróra vágjuk össze a hozzávalókat, ízesítsük sóval és borssal, majd letakarva a hűtőben tároljuk.
  6. Ha a csirke megsült szeleteljük fel, majd tetszőleges körettel és a relish-sel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20748
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 08.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni az indiai konyhával és azoknak is, akik már elkötelezett hívei. Az étel nem túlságosan fűszeres, könnyű és nagyon laktató. A csirkemell alá nem kell rakni semmilyen zsiradékot, éppen ezért nagyon könnyű étel. Ha megmarad egy kevés joghurt bátran fogyasztható bármilyen salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem az indiai konyhát. Nemrég indiai barátaim megajándékoztak az "1000 Klasszikus recept a világ körül" című könyvvel, amiben megannyi indiai finomság van. Miután elkészítettem családomnak ezt a receptet, még azok is megnyalták az ujjukat, akik amúgy nem nagyon kedvelik az indiai ízeket. Azóta ez az étel családunk egyik kedvence és remélem, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését.

Hozzávalók

A csirkéhez

A Relish-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...