r
Nosalty Logó

Fűszeres cukkinis omlett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Fűszeres cukkinis omlett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    4458 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2971 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    17830 micro
Összesen 1215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    382 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tökreszelőn lereszeljük a cukkinit, kissé megsózzuk. jól összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a többit. Kinyomkodjuk, amennyire csak tudjuk.
  2. A tojást felverjük, belekeverjük a kinyomkodott cukkinit, snidlinget, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, a citrom reszelt héját, zsemlemorzsát, fenyőmagot és a kapribogyót, sózzuk, borsozzuk. Egy pici adagot kisüthetünk, hogy megkóstoljuk, elég-e a só.
  3. Egy serpenyőbe vagy palacsintasütőbe teszünk egy evőkanál olajat, beletesszük a keverékünk 1/4-ét, ellapogatjuk, és közepes lángon kisütjük.
  4. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy meg tudjuk fordítani, készíthetünk kisebbeket is. Mikor olyan színű lesz, mint ahogy a képen látható, nagy lapáttal vagy két kisebbel határozott mozdulattal megfordítjuk. Szeletelt paradicsommal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1567
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Ajánló

Forrón tálaljuk, egy kis vajat a tetejére, köretnek mellé a paradicsom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Téli borús időben vagy nyáron, mikor süt a nap. Bármikor készítem, mindig napfényes hangulatom lesz tőle. Vasárnapi reggelinek ajánlom, amikor egy kicsit több időnk van főzőcskézni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...