r
Nosalty Logó

Frankfurti leves A'la Atya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
Frankfurti leves A'la Atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3012 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7841.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    5089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2914.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    433 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5501 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 1726 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük. A köménymagot hozzáadjuk, és megvárjuk, míg a hőtől pattogni kezd. Ekkor rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt pároljuk néhány percig, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.
  2. A káposztát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd az alaphoz adjuk a felkockázott burgonyával együtt. Felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadjuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, ráöntjük a paradicsomlevet, majd fedő alatt egy órán át lassú tűzön főzzük.
  3. A virslit felkarikázzuk, a leveshez adjuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a leves levéből adunk hozzá néhány merőkanállal. Jól átkeverjük, majd a levesbe öntjük. További 10 percig főzzük, majd friss fehér kenyérrel forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11885
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Ajánló

Friss, ropogós fehér kenyérrel fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Egy egyszerű receptje ennek a kiváló levesnek. Gyorsan össze lehet "dobni" a hozzávalókat, majd egy órán át végezhetjük egyéb tennivalóinkat, és visszatérve már csak pár perc, és egy kiváló, ízletes, laktató levest fogyaszthatunk. Nálunk mindenki kedvence!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...