Frankfurti leves ahogy Zsolt készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsolt hobby chef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g kelkáposzta11 kcal
-
27g vöröshagyma10 kcal
-
30g burgonya17 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
108 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
14 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
-
2g finomliszt8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
400g frankfurti virsli1076 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2564
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
10.1g kelkáposzta2 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
6.1g burgonya4 kcal
-
3.2g sárgarépa1 kcal
-
8.1g frankfurti virsli22 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
0.3g mangalica zsír3 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
60.8g víz0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 428.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1435 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
258
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 198.4 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7133 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1657 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 3687 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 4283.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2296 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14348 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
2564
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes fej kelkáposzta
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 db burgonya
-
2 db sárgarépa
-
40 dkg frankfurti virsli
-
2 dl tejföl
-
1 ek mangalica zsír
-
5 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 tk bazsalikom
-
0.5 kávéskanál borsikafű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 kk fűszerpaprika
-
3 l víz
Elkészítés
- Én ennél a levesnél mindent előre felaprítok, kivéve a virslit, mert szinte folyamatosan foglalkozni kell vele. Először felaprítjuk a hagymát, kockázzuk a krumplit, karikázzuk a répát, előkészítjük a fokhagymát és minden egyéb hozzávalót.
- Zsiradékon (ma mangalica zsíron, de ha az nincs, akkor olajon) pirítjuk az apróra vágott hagymát. Amikor üveges, meghintjük bazsalikommal és borsikafűvel. Gyorsan elkeverjük, és belenyomjuk a fokhagymát.
- Keverés után beletesszük a répát, és kicsit pirítjuk. A répa (amennyiben jó minőségű) ereszt egy kis színt, amit látni fogunk az üveges hagymán, mivel kissé besárgul. Ha ez megvan, öntünk rá pár deci vizet, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és kevés vízen elkezdjük puhítani a répát.
- Pár perc után mehet bele a kockázott krumpli. Ezt is felöntjük kevés vízzel. Amikor felforr, mehet bele a csíkokra vágott káposzta. Most annyi vizet adunk hozzá, amennyi levest akarunk. Együtt főzzük a zöldségeket olyan 3/4 készenlétig.
- Közben egy nagy serpenyőben nagyon kevés olívaolajon elkezdjük pirítani a virsli karikákat. Fontos, hogy kevergessük, hogy ne égjen meg. Mire minden virslikarika megpirul, addigra kell a levesben a zöldségnek a 3/4 készenlétig megpuhulnia. És ekkor a virslit szedőkanállal kiszedjük a serpenyőben levő olajból, és a levesbe tesszük.
- A levest megkeverjük, kóstolunk, és ha kell, sózzuk. Fontos, hogy gyakran kóstoljunk, és óvatosan sózzunk.
- Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák, a serpenyőben maradt olajba tesszük a vajat, és megolvasztjuk, és elkeverünk benne 1,5 kanál lisztet. Világos rántást készítünk, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát simára. Amikor elkevertük, beletesszük a tejfölt. Azzal is simára keverjük, majd hígítjuk a rántást a leves forró levével. Ezt a rántást kicsit főzzük a serpenyőben, majd hozzákeverjük a leveshez. Rottyan egyet, és kész. Kóstolunk. Ha jó, levesszük a tűzről, és hagyjuk állni lefedve kb. 1 órát.
- Jó étvágyat. :-)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1312
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 176
- Össznézettség: 278390
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsolt hobby chef
9 recept
Nem tudom, lehet-e valódi frankfurti levesnek hívni ezt a levest. Szintén sok változtatáson ment keresztül. Mára ezt a változatot szeretjük a legjobban. Ez a mennyiség kb. 10 főre lesz elég.