r
Nosalty Logó

Frankfurti kacsaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Frankfurti kacsaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 492 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1127 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10746 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 1970 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. 2 ek. kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha kell, az elfőtt vizet pótoljuk.
  2. A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk, és metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk.
  3. Ugyanígy a feldarabolt répákat és krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. A vége felé beletesszük a levestésztát.
  4. Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10252
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti kacsaleves
Ligeti Károly 129 recept

Valami tartalmas levest szerettem volna csinálni szombatra, ami nem bab vagy gulyás, de a frankfurti levestől tartalmasabb. Volt otthon egy pecsenyekacsa. Gondoltam virsli helyett kacsahús, és már kezdtem is. Ezt a levest úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használtam. A kacsa bármely része felhasználható, én egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét használtam. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte. A felesleges zsírokat felkockáztam, és kisütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...