Frankfurti kacsaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g kacsahús169 kcal
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
14 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
25g eperlevél tészta93 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
492
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g kacsahús675 kcal
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
57 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g eperlevél tészta371 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1970
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
11.4g kacsahús15 kcal
-
22.8g kelkáposzta5 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g sárgarépa1 kcal
-
2.1g fehérrépa1 kcal
-
6.8g burgonya4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
2.3g eperlevél tészta8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
45.6g víz0 kcal
Összesen
44
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 903.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2687 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
492
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.4 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4130.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 1919 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 3613.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1332 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 349 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 599 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1127 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 10746 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 848 micro
Összesen
1970
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kacsahús
-
1 közepes db kelkáposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
3 közepes db burgonya
-
1 teáskanál majoranna
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 késhegynyi kurkuma
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
175 g tejföl
-
10 dkg eperlevél tészta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek kacsazsír
-
2 l víz
Elkészítés
- A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. 2 ek. kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha kell, az elfőtt vizet pótoljuk.
- A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk, és metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk.
- Ugyanígy a feldarabolt répákat és krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. A vége felé beletesszük a levestésztát.
- Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10252
- Feltöltés dátuma: 2014. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Valami tartalmas levest szerettem volna csinálni szombatra, ami nem bab vagy gulyás, de a frankfurti levestől tartalmasabb. Volt otthon egy pecsenyekacsa. Gondoltam virsli helyett kacsahús, és már kezdtem is. Ezt a levest úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használtam. A kacsa bármely része felhasználható, én egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét használtam. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte. A felesleges zsírokat felkockáztam, és kisütöttem.