Franciasaláta töltött tojással Brigitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
-
167g franciasaláta alap107 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
67g alma31 kcal
-
33g csemegeuborka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tojáshoz
-
100g főtt tojás155 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
24 kcal
Díszítéshez
-
33 kcal
-
0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
2 kcal
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
-
1000g franciasaláta alap640 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
400g alma187 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tojáshoz
-
600g főtt tojás930 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Díszítéshez
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
Összesen
3007
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
-
33.7g franciasaláta alap22 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
13.5g tejföl27 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
13.5g alma6 kcal
-
6.7g csemegeuborka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tojáshoz
-
20.2g főtt tojás31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Díszítéshez
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
-
0 kcal
-
5.7g citrom1 kcal
-
1.3g csemegeuborka0 kcal
Összesen
102
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 934 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 203.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 385 micro
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.1 g
Zsír
-
Összesen 172.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5604.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1375 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1794 mg
-
Nátrium 2013 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.4 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1222 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 532 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1877 mg
-
Retinol - A vitamin: 1473 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2311 micro
Összesen
3007
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
1 kg franciasaláta alap
-
3 ek mustár
-
4 dl tejföl
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 közepes db alma
-
5 közepes db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tojáshoz
-
10 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
2 ek napraforgó olaj
Díszítéshez
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db citrom
-
1 közepes db csemegeuborka
Elkészítés
A salátához
- A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük (többnyire olyat vásárolok, amiben zöldborsó, kukorica, répa, burgonya van).
- A 10 tojást keményre főzzük.
- A tojásokat félbevágjuk, és a sárgáját egy tálba tesszük, villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál mustárt teszünk hozzá és olajat, majd a 9 db fél tojásba visszatöltjük.
- A maradék tojás masszát tejföllel, a többi mustárral, citromlével elkeverjük.
- Beleaprítjuk a maradék tojást, az almát kockákra vágjuk, a csemegeuborkát szintén apróra, és a főtt zöldségeket is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálba tesszük, a tetejére ültetjük a tojásokat, díszítésként a parmezánt elkeverjük pirospaprikával, és a tojások köré szórjuk.
- Kisebb citrom darabokat helyezhetünk rá, és apróra vágott csemegeuborkát.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3474
- Feltöltés dátuma: 2014. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Általában karácsony vagy szilveszter táján szoktam készíteni ilyesmi salátát. Lehet dúsítani lilahagymával, vagy ha tavasszal készül, akkor akár újhagymával is. Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.