r
Nosalty Logó

Franciasaláta Hajni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Franciasaláta Hajni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 3229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 106 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    5275 micro
  • β-karotin
    12870 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2061 micro
Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6544.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    3691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2041 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    31648 micro
  • β-karotin
    77222 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    12369 micro
Összesen 3229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1029 micro
  • β-karotin
    2510 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Sós, bio-vegamixes vízben megfőzzük a répát, fehérrépát egyben, félúton hozzádobjuk a pucolt krumplit, végül a borsót.
  2. Elkészítjük a mártást a hozzávalókból, és ízesítjük, nagyon apró kockára vágva vagy reszelve, hozzáadjuk a hagymát is.
  3. A kihűlt, főtt zöldségeket, almát és az uborkát felkockázzuk, és a mártáshoz adjuk.
  4. Jól behűtjük, egy éjszakát állni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 18964
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus saláta, ami mindig befutó. Nekem a hajdani Mézes Mackókat idézi. Legfinomabb húslevesben főtt zöldségből.

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...