r
Nosalty Logó

Franciakrémes torta ahogy szeva készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szeva58
Franciakrémes torta ahogy szeva készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Összesen 4232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    243.5 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.2 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 4232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Elkészítés

Tortalap

  1. Megsütjük a kakaós piskótalapot egy 28 cm-es tortaformában.
  2. A felső vékony piskótalapot megsütjük ugyancsak 28 cm-es tortaformában.
  3. A krém összetevőit kikeverjük, majd megfőzzük. A tojásfehérjét felverjük, és a félig kihűlt krémhez keverjük.
  4. A Hulalát keményre felverjük, és a mégmeleg zselatinoldatot hozzákeverjük.
  5. Az elkészült sárga krémet a piskótalapra kenjük, erre a Hulalából készült habot.
  6. A felső lapot 16 részre vágjuk.
  7. A tortabevonót felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat, majd a feldarabolt felső lapon egyenletesen elterítjük, dekorcukorral díszítjük.
  8. Amikor a csokimáz megszilárdul, cikkenként a hab tetejére rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16831
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szeva58 1 recept

Ezt a tortát nemrég készítettem el a párom születésnapjára. A következő leírást adta, hogy milyen tortát szeretne: piskóta-piskóta, sok krém, még több hab és csoki! Megtaláltam a Franciakrémes tortát, amit némi módosítással készítettem el. A siker nem maradt el. Ismétlés előjegyezve!

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...