Francia parasztfelfújt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
50g burgonya29 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
25g padlizsán6 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
50g karfiol5 kcal
-
38g zöldbab10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
12 kcal
-
135 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
125g tej70 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g ementáli sajt79 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
694
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
49 kcal
-
200g frankfurti virsli538 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g ementáli sajt314 kcal
-
0 kcal
-
8g só0 kcal
Összesen
2778
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
7.4g burgonya4 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
4.5g cukkini1 kcal
-
3.7g padlizsán1 kcal
-
7.4g póréhagyma2 kcal
-
7.4g karfiol1 kcal
-
5.6g zöldbab2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2 kcal
-
7.4g frankfurti virsli20 kcal
-
9.3g zöldség alaplé1 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
12 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
104
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2610.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 570 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 1549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 287.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 810 micro
-
β-karotin 3061 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1442 micro
Összesen
694
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 194 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 908 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10443 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 2279 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1545 mg
-
Nátrium 6195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1151.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2541 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 370 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 1346 micro
-
α-karotin 3239 micro
-
β-karotin 12244 micro
-
β-crypt 939 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5767 micro
Összesen
2778
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg burgonya
-
10 dkg sárgarépa
-
1 kis db cukkini
-
10 dkg padlizsán
-
1 db póréhagyma
-
20 dkg karfiol
-
15 dkg zöldbab
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
20 dkg frankfurti virsli
-
2.5 dl zöldség alaplé
-
10 dkg vaj
-
6 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
1.5 dl főzőtejszín
-
2 db tojássárgája
-
8 dkg ementáli sajt
-
3 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
2 kávéskanál só
Elkészítés
- A különböző zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, felkockázzuk. Ha lusták vagyunk, sietünk, bátran használhatunk mirelit zöldségkeveréket. A lényeg, hogy sokféle zöldség legyen benne, de a krumpli és hagyma ne maradjon ki.
- Kevés vajon előbb a hagymákat, majd a zöldségeket kissé megpirítjuk-3-4 perc alatt. Sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverék felével, majd felöntjük a zöldséges alaplével. Én leveskockából szoktam készíteni, ha sietek. Kislángon kb. 30 percig pároljuk.
- Közben elkészítjük a mártást. Megreszeljük hozzá a sajtot. 5 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük tejjel. Belekeverjük a tejszínt, összeforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel csak addig főzzük, míg a sajt elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgáját is. Sózzuk, fűszerezzük.
- Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a zöldséges keveréket, a felszeletelt virslit, ráöntjük a mártást, összekeverjük.
- 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6123
- Feltöltés dátuma: 2019. november 11.
Ajánló
Sokféleképpen továbbfejleszthető étel. Csináltam már úgy is, hogy a tojások felvert habját is belekevertem. A karfiol helyett gyakran brokkolit teszek bele vagy kelbimbót. Készült már virsli nélkül is. Finomabb, ha a sütés befejezés előtt még újabb sajtadaggal szórjuk meg. Mindenféle friss és szárított zöldfűszer alkalmas az ízesítésére. Szoktam beletenni kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Francia barátnőmtől tanultam. Igaz, az eredeti még bonyolultabb. Megéri a fáradságot.