r
Nosalty Logó

Francia parasztfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Francia parasztfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    810 micro
  • β-karotin
    3061 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 694 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10443 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    6195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1346 micro
  • α-karotin
    3239 micro
  • β-karotin
    12244 micro
  • β-crypt
    939 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5767 micro
Összesen 2778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A különböző zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, felkockázzuk. Ha lusták vagyunk, sietünk, bátran használhatunk mirelit zöldségkeveréket. A lényeg, hogy sokféle zöldség legyen benne, de a krumpli és hagyma ne maradjon ki.
  2. Kevés vajon előbb a hagymákat, majd a zöldségeket kissé megpirítjuk-3-4 perc alatt. Sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverék felével, majd felöntjük a zöldséges alaplével. Én leveskockából szoktam készíteni, ha sietek. Kislángon kb. 30 percig pároljuk.
  3. Közben elkészítjük a mártást. Megreszeljük hozzá a sajtot. 5 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük tejjel. Belekeverjük a tejszínt, összeforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel csak addig főzzük, míg a sajt elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgáját is. Sózzuk, fűszerezzük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a zöldséges keveréket, a felszeletelt virslit, ráöntjük a mártást, összekeverjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6132
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 11.

Ajánló

Sokféleképpen továbbfejleszthető étel. Csináltam már úgy is, hogy a tojások felvert habját is belekevertem. A karfiol helyett gyakran brokkolit teszek bele vagy kelbimbót. Készült már virsli nélkül is. Finomabb, ha a sütés befejezés előtt még újabb sajtadaggal szórjuk meg. Mindenféle friss és szárított zöldfűszer alkalmas az ízesítésére. Szoktam beletenni kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia parasztfelfújt
8zsuzsa8 210 recept

Francia barátnőmtől tanultam. Igaz, az eredeti még bonyolultabb. Megéri a fáradságot.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...