Francia krémes 3. - kávés tetővel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
39g leveles tészta146 kcal
A vaníliakrémhez
-
94g tojás119 kcal
-
21g cukor83 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
4g zselatin14 kcal
-
107g tej60 kcal
-
11 kcal
-
32g cukor124 kcal
A tejszínhabhoz
-
86g habtejszín250 kcal
-
2g habfixáló9 kcal
-
1g porcukor4 kcal
A cukormázhoz
-
43g cukor166 kcal
-
14g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g feketekávé0 kcal
Összesen
1025
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
A vaníliakrémhez
-
660g tojás831 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
30g zselatin101 kcal
-
750g tej420 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
225g cukor871 kcal
A tejszínhabhoz
-
600g habtejszín1752 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A cukormázhoz
-
300g cukor1161 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1g feketekávé0 kcal
Összesen
7174
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
8.6g leveles tészta32 kcal
A vaníliakrémhez
-
20.6g tojás26 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
23.4g tej13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
7g cukor27 kcal
A tejszínhabhoz
-
18.7g habtejszín55 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
A cukormázhoz
-
9.3g cukor36 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g feketekávé0 kcal
Összesen
224
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.7 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 133.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
1025
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 157.6 g
Zsír
-
Összesen 319.7 g
-
Telített zsírsav 172 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2827 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5542.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1616 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 1597 mg
-
Nátrium 1966 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 922.2 g
-
Cukor 763 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 933.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2603 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 614 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 1815 mg
-
Retinol - A vitamin: 2573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2935 micro
Összesen
7174
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A vaníliakrémhez
-
12 db tojás
-
15 dkg cukor
-
7.5 dkg finomliszt
-
3 dkg zselatin
-
7.5 dl tej
-
2 dkg vaníliás cukor
-
22.5 dkg cukor
A tejszínhabhoz
-
6 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1 ek porcukor
A cukormázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A mirellit tésztát két részre osztom. Egy tepsi alján (tepsi fordítva) megsütöm úgy, hogy előtte zsíradékkal bekenem a tepsi alját, hogy a tészta ne ragadjon le. Kb. 15 percig sütöm, amíg világosbarna nem lesz.
- A vaníliakrémhez 12 tojássárgáját elkeverünk 15 dkg cukorral, azután hozzáadunk 7,5 dkg lisztet, 3 dkg zselatint, és lassan hozzákeverünk 7,5 dl tejet.
- Gyenge tűznél gőz fölött sűrű krémet főzünk belőle (kb. 15 perc). Amikor megfőtt, hozzákeverünk 2 dkg vaníliás cukrot.
- Amíg hűl, a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, ezután 22,5 dkg cukorral tovább verjük.
- A langyos krémhez fokozatosan hozzáöntjük a felvert habot. Az így elkészült krémet a tészta sütéséhez használt tepsibe öntjük, de előtte folpack-val gondosan kibéleljük. Majd 2 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
- Amíg hűl a krém, megcsináljuk a tejszínhabot. 6 dl habtejszínt turmixal felverünk, majd 2 csomag habfixálót öntünk hozzá. Végül ízlés szerint porcukorral ízesítjük.
- A vaníliakrémet kivesszük a hűtőből. Erre az egyik kisütött leveles tészta lapot rátesszük, majd hirtelen megfordítjuk, hogy leveles tészta kerüljön alulra, erre tesszük az elkészült tejszínhabot.
- A cukormázhoz 30 dkg cukrot 1 dl vízzel és 2 csepp ecettel elkezdünk főzni. Kb. 15 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük, majd hozzáöntünk fél csésze erős kávét.
- Kihűlésig kevergetjük, de mielőtt megszilárdulna, ráöntjük a másik leveles tészta lapra.
- Kb. 1 órát hűtjük. Majd 4x5 cm -es négyzetekre vágjuk, s rátesszük a tejszínhab tetejére. Végén pedig szeletelhetjük!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 25677
- Feltöltés dátuma: 2010. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nővéremtől kaptam ezt a receptet. Azóta többször elkészítettem, s mindig tökéletesítettem a technikát. Nagyon finom, mindenki kedvence. Biztos siker. Ha elsőre nem is sikerül, de az íze az igazán házias lesz! Jó étvágyat!