r
Nosalty Logó

Francia krémes 3. - kávés tetővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia krémes 3. - kávés tetővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Összesen 7174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    922.2 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    614 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2935 micro
Összesen 7174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mirellit tésztát két részre osztom. Egy tepsi alján (tepsi fordítva) megsütöm úgy, hogy előtte zsíradékkal bekenem a tepsi alját, hogy a tészta ne ragadjon le. Kb. 15 percig sütöm, amíg világosbarna nem lesz.
  2. A vaníliakrémhez 12 tojássárgáját elkeverünk 15 dkg cukorral, azután hozzáadunk 7,5 dkg lisztet, 3 dkg zselatint, és lassan hozzákeverünk 7,5 dl tejet.
  3. Gyenge tűznél gőz fölött sűrű krémet főzünk belőle (kb. 15 perc). Amikor megfőtt, hozzákeverünk 2 dkg vaníliás cukrot.
  4. Amíg hűl, a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, ezután 22,5 dkg cukorral tovább verjük.
  5. A langyos krémhez fokozatosan hozzáöntjük a felvert habot. Az így elkészült krémet a tészta sütéséhez használt tepsibe öntjük, de előtte folpack-val gondosan kibéleljük. Majd 2 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  6. Amíg hűl a krém, megcsináljuk a tejszínhabot. 6 dl habtejszínt turmixal felverünk, majd 2 csomag habfixálót öntünk hozzá. Végül ízlés szerint porcukorral ízesítjük.
  7. A vaníliakrémet kivesszük a hűtőből. Erre az egyik kisütött leveles tészta lapot rátesszük, majd hirtelen megfordítjuk, hogy leveles tészta kerüljön alulra, erre tesszük az elkészült tejszínhabot.
  8. A cukormázhoz 30 dkg cukrot 1 dl vízzel és 2 csepp ecettel elkezdünk főzni. Kb. 15 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük, majd hozzáöntünk fél csésze erős kávét.
  9. Kihűlésig kevergetjük, de mielőtt megszilárdulna, ráöntjük a másik leveles tészta lapra.
  10. Kb. 1 órát hűtjük. Majd 4x5 cm -es négyzetekre vágjuk, s rátesszük a tejszínhab tetejére. Végén pedig szeletelhetjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25677
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővéremtől kaptam ezt a receptet. Azóta többször elkészítettem, s mindig tökéletesítettem a technikát. Nagyon finom, mindenki kedvence. Biztos siker. Ha elsőre nem is sikerül, de az íze az igazán házias lesz! Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...