r
Nosalty Logó

Francia krémes 3. - kávés tetővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia krémes 3. - kávés tetővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Összesen 7174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    922.2 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    614 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2935 micro
Összesen 7174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mirellit tésztát két részre osztom. Egy tepsi alján (tepsi fordítva) megsütöm úgy, hogy előtte zsíradékkal bekenem a tepsi alját, hogy a tészta ne ragadjon le. Kb. 15 percig sütöm, amíg világosbarna nem lesz.
  2. A vaníliakrémhez 12 tojássárgáját elkeverünk 15 dkg cukorral, azután hozzáadunk 7,5 dkg lisztet, 3 dkg zselatint, és lassan hozzákeverünk 7,5 dl tejet.
  3. Gyenge tűznél gőz fölött sűrű krémet főzünk belőle (kb. 15 perc). Amikor megfőtt, hozzákeverünk 2 dkg vaníliás cukrot.
  4. Amíg hűl, a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, ezután 22,5 dkg cukorral tovább verjük.
  5. A langyos krémhez fokozatosan hozzáöntjük a felvert habot. Az így elkészült krémet a tészta sütéséhez használt tepsibe öntjük, de előtte folpack-val gondosan kibéleljük. Majd 2 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  6. Amíg hűl a krém, megcsináljuk a tejszínhabot. 6 dl habtejszínt turmixal felverünk, majd 2 csomag habfixálót öntünk hozzá. Végül ízlés szerint porcukorral ízesítjük.
  7. A vaníliakrémet kivesszük a hűtőből. Erre az egyik kisütött leveles tészta lapot rátesszük, majd hirtelen megfordítjuk, hogy leveles tészta kerüljön alulra, erre tesszük az elkészült tejszínhabot.
  8. A cukormázhoz 30 dkg cukrot 1 dl vízzel és 2 csepp ecettel elkezdünk főzni. Kb. 15 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük, majd hozzáöntünk fél csésze erős kávét.
  9. Kihűlésig kevergetjük, de mielőtt megszilárdulna, ráöntjük a másik leveles tészta lapra.
  10. Kb. 1 órát hűtjük. Majd 4x5 cm -es négyzetekre vágjuk, s rátesszük a tejszínhab tetejére. Végén pedig szeletelhetjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25669
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővéremtől kaptam ezt a receptet. Azóta többször elkészítettem, s mindig tökéletesítettem a technikát. Nagyon finom, mindenki kedvence. Biztos siker. Ha elsőre nem is sikerül, de az íze az igazán házias lesz! Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek