r
Nosalty Logó

Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Elementsaqua
Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Összesen 1641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Összesen 6568 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Összesen 142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.4 g

Zsír

  • Összesen
    430.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6942.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    3749 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2539.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    1037 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    160 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4246 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5972 micro
Összesen 6568 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Elkészítés

Előkészítés, pácolás

  1. A kakas combjait, szárnyakat és a két-három darabba vágott mellet vörösborba pácoljuk.
  2. A pataki tálat egész estére beáztatjuk.

Második nap, főzés

  1. Reggel papírtörlővel leitatjuk a bort. A borra szükség lesz, nehogy kiöntsük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk a húsdarabokat.
  3. A húsos szalonnát némi olívaolajon megpirítjuk, aztán tálba kiszedjük. A hagymát üvegesre pirítjuk, azt is kiszedjük.
  4. A húst a zsiradékban körbepirítjuk, majd a pataki tál aljára rakjuk. Ezután jöhet a gomba pirítása, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk. A szalonnát és a hagymát a gombához keverjük a fűszerekkel együtt, és a húsra tesszük.
  5. A kis hagymákat cukorral karamellizáljuk. A páchoz használt bort ráöntjük a húsra, és a hagymákat szépen a tetejére rakjuk.
  6. A 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, a hústól függően kb. 3 óra alatt omlósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4692
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 07.

Ajánló

Köretként főtt krumplit, rizst vagy omlós házikenyeret javaslok. Egyszerű és nincs sok teendő vele, de a végeredmény mennyei. Akinek kinti kemencéje van, abban is próbálja ki, abban még jobb lesz a végeredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin
Elementsaqua 12 recept

Én egy ausztrál szakácstól, Paul West- től, a River Cottage Ausztrália sorozatból lestem el. Idősebb vagy nagyobb termetű kakast ennél jobb módon nem készíthetnénk el.

Hozzávalók

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek