r
Nosalty Logó

Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Elementsaqua
Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

1641
Kalória
101.6g
Fehérje
29.2g
Szénhidrátok
107.7g
Zsír
635g
Víz
416.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
10.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Összesen 1641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Összesen 6568 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Előkészítés, pácolás

Második nap, főzés

Összesen 142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.4 g

Zsír

  • Összesen
    430.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6942.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    3749 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2539.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    1037 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    160 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4246 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5972 micro
Összesen 6568 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

Előkészítés, pácolás

  1. A kakas combjait, szárnyakat és a két-három darabba vágott mellet vörösborba pácoljuk.
  2. A pataki tálat egész estére beáztatjuk.

Második nap, főzés

  1. Reggel papírtörlővel leitatjuk a bort. A borra szükség lesz, nehogy kiöntsük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk a húsdarabokat.
  3. A húsos szalonnát némi olívaolajon megpirítjuk, aztán tálba kiszedjük. A hagymát üvegesre pirítjuk, azt is kiszedjük.
  4. A húst a zsiradékban körbepirítjuk, majd a pataki tál aljára rakjuk. Ezután jöhet a gomba pirítása, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk. A szalonnát és a hagymát a gombához keverjük a fűszerekkel együtt, és a húsra tesszük.
  5. A kis hagymákat cukorral karamellizáljuk. A páchoz használt bort ráöntjük a húsra, és a hagymákat szépen a tetejére rakjuk.
  6. A 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, a hústól függően kb. 3 óra alatt omlósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Én egy ausztrál szakácstól, Paul West- től, a River Cottage Ausztrália sorozatból lestem el. Idősebb vagy nagyobb termetű kakast ennél jobb módon nem készíthetnénk el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!