Francia klasszikus, kakasra hangolva - Coq au vin
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz
Hozzávalók
Előkészítés, pácolás
-
1 szál rozmaring
Második nap, főzés
-
25 dkg portobello gomba
-
15 dkg füstölt szalonna
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
12 db gyöngyhagyma
-
1 csipet só
-
2 dkg cukor
-
5 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál köménymag
-
1 csokor bazsalikom
-
1 kk majoranna
-
1 szál rozmaring
-
1 kk kakukkfű
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 csokor petrezselyem
1641
Kalória
101.6g
Fehérje
29.2g
Szénhidrátok
107.7g
Zsír
635g
Víz
416.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
10.4g
Cukor
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
Előkészítés, pácolás
Második nap, főzés
-
63g portobello gomba13 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
45g gyöngyhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
1641
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
Előkészítés, pácolás
Második nap, főzés
-
250g portobello gomba53 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g gyöngyhagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
6568
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
Előkészítés, pácolás
Második nap, főzés
-
5.5g portobello gomba1 kcal
-
3.3g füstölt szalonna21 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
3.9g gyöngyhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.3g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
142
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.6 g
Zsír
-
Összesen 107.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1735.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 635 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1061 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
1641
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 406.4 g
Zsír
-
Összesen 430.9 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 1665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6942.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 361 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 3749 mg
-
Nátrium 1559 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 2539.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1216 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 1037 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 160 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 1342 mg
-
Retinol - A vitamin: 841 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4246 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5972 micro
Összesen
6568
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
142
kcal
Elkészítés
Előkészítés, pácolás
- A kakas combjait, szárnyakat és a két-három darabba vágott mellet vörösborba pácoljuk.
- A pataki tálat egész estére beáztatjuk.
Második nap, főzés
- Reggel papírtörlővel leitatjuk a bort. A borra szükség lesz, nehogy kiöntsük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk a húsdarabokat.
- A húsos szalonnát némi olívaolajon megpirítjuk, aztán tálba kiszedjük. A hagymát üvegesre pirítjuk, azt is kiszedjük.
- A húst a zsiradékban körbepirítjuk, majd a pataki tál aljára rakjuk. Ezután jöhet a gomba pirítása, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk. A szalonnát és a hagymát a gombához keverjük a fűszerekkel együtt, és a húsra tesszük.
- A kis hagymákat cukorral karamellizáljuk. A páchoz használt bort ráöntjük a húsra, és a hagymákat szépen a tetejére rakjuk.
- A 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, a hústól függően kb. 3 óra alatt omlósra sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Főzés módja: római tál
- Sütés ideje: 240 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Én egy ausztrál szakácstól, Paul West- től, a River Cottage Ausztrália sorozatból lestem el. Idősebb vagy nagyobb termetű kakast ennél jobb módon nem készíthetnénk el.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!