r
Nosalty Logó

Fordított vaníliás-kivis torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kiss Móni
Fordított vaníliás-kivis torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2050
Kalória
30.1g
Fehérje
291.9g
Szénhidrátok
86.3g
Zsír
405.1g
Víz
342.1g
Koleszterin
16g
Rost
178.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    405.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 2050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    345.3 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7985.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2602 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1167.6 g
  • Cukor
    715 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    1620.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1914 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    1409 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    642 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1823 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3148 micro
Összesen 8189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, majd belenyomkodjuk a margarint, majd annak a tetejére rakosgatjuk a felkarikázott kivit.
  2. A babapiskótát összetördeljük nagyon-nagyon pici, morzsás darabokra, majd a porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és összekeverjük. Ezt rászórjuk a kivire.
  3. A tojásfehérjét felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjehabot. Összeforgatjuk őket óvatosan.
  4. Majd hozzáadjuk az olajat és a vizet, összekeverjük, majd beleöntjük a lisztet és a sütőport, és úgy is összekeverjük.
  5. A tésztát ráöntjük a kivire, megsütjük. Majd ha kész és kihűlt, akkor egy tálcára borítjuk, leszedjük a formát és a fóliát.
  6. A pudingot 8 dl tejben megfőzzük, majd a kihűlt tortára tesszük (azt is lehet, hogy a formába visszatesszük, és akkor nem folyik le a puding nagyon!).
  7. Ezt hagyjuk megdermedni, majd a csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és lassan rákanalazzuk, hogy a széleire ne menjen. Majd betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Készítettem már fordított szilvás sütit, most ezt kissé átvariáltam!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!