r
Nosalty Logó

Fondantos vaníliakrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Fondantos vaníliakrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

fondanthoz

Összesen 1091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

fondanthoz

Összesen 7630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

fondanthoz

Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1171.6 g
  • Cukor
    959 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 7630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

fondanthoz

Elkészítés

tésztához

  1. Egy piskótához való mennyiség, de kettőt, vagyis duplán kell sütni belőle. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kész, félretesszük hűlni.
  4. Összeállítjuk a tortát. 3-3 lapba vágjuk, mindegyiket egyformán megkenjük a krémmel. Majd a tortánkat kívülről körben nagyon vékonyan átkenjük a vajkrémmel, amihez a vajat a porcukorral elkevertünk (azért, hogy a fondant ne csúszkáljon rajta).
  5. Mikor nyújtható a fondantunk mérjük le a tortánk magasságát kétszer, és az átmérőjét is, és ilyen nagyságú kört nyújtsunk. Nyújtófára feltekerve vonjuk be vele a sütinket. Simítsuk rá, és esetleg díszítsük kedvünk szerint. Tálalásig tegyük hűvösre. Szeleteljük jó éles, vizezett késsel. Jó étvágyat hozzá!!

krémhez

  1. Megfőzzük a pudingot. Porcukorral kikeverjük a lágy vajat, majd - a habverőt folyamatosan dolgoztatva - ebbe a vajkrémbe adagoljuk kanalanként a kihűlt pudingot. Vanília aromával ízesítjük. Hűtőben hűtjük.

fondanthoz

  1. Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át minél finomabbra, őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk a közepére egy lyukat. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg teljesen szétolvad benne.
  2. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni, akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra, és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre. (Lehet több porcukrot fog felvenni, legyen még előttünk, ha szükséges lenne.)
  3. Csomagoljuk be fóliába, tegyük zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot a hűtőben.
  4. Másnap ha keménynek gondoljuk, gyúrjunk még bele margarint annyit, hogy nyújtható legyen. (A margarinozástól rugalmassá válik.) Díszítéshez csípjünk el belőle, és kakaóporral, margarinnal gyúrjuk össze.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11474
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 08.

Ajánló

Több helyen lehet találni fondant leírást a neten. Alapos olvasás, kis ügyesség kell hozzá, és máris neki lehet látni. Üzletben vásárolt porcukorral lesz igazi, mert házilag nem lehet olyan finomra darálni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagylányomnak készítettem szülinapjára ezt a finomságot, és higgyétek el, nem csak a gyerekek, de a felnőttek is örömmel fogyasztották!!

Hozzávalók

tésztához

krémhez

fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...