Fondant formatorta rózsákkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 73% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g vaj13 kcal
A torta külső részéhez
A torta borításához és díszítéséhez
-
125g cukorfondant433 kcal
-
1g cukorgyöngy5 kcal
-
2g kókuszzsír17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A glazurkrémhez
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
38g porcukor145 kcal
Összesen
1104
kcal
- 6% Fehérje
- 73% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
14g vaj100 kcal
A torta külső részéhez
A torta borításához és díszítéséhez
-
1000g cukorfondant3460 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A glazurkrémhez
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
Összesen
8810
kcal
- 6% Fehérje
- 73% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
3.9g rétesliszt14 kcal
-
9.7g cukor38 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
12.8g tojás16 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
A torta külső részéhez
A torta borításához és díszítéséhez
-
38.9g cukorfondant135 kcal
-
0.4g cukorgyöngy2 kcal
-
0.6g kókuszzsír5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A glazurkrémhez
-
1.6g tojásfehérje1 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
Összesen
343
kcal
- 6% Fehérje
- 73% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.5 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
1104
kcal
- 6% Fehérje
- 73% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 135.4 g
Zsír
-
Összesen 184.4 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6469.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1230 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 2111 mg
-
Nátrium 2795 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1652.1 g
-
Cukor 1419 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 302.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 902 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 897 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1515 micro
Összesen
8810
kcal
- 6% Fehérje
- 73% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
25 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
6 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl tej
-
2 ek porcukor
A torta külső részéhez
-
5 dkg cukor
A torta borításához és díszítéséhez
-
1 ek cukorgyöngy
-
1 ek kókuszzsír
-
5 csepp ételfesték
A glazurkrémhez
-
1 db tojásfehérje
-
30 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A piskótához: a tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.
- A kétféle lisztet a sütőporral elkeverjük, és szitálva hozzáadjuk a tojássárgájás masszához.
- A fehérjét is felverjük 2 ek porcukorral, majd a habot óvatosan apránként elkeverjük a masszával.
- A tepsit kivajazzuk, aljára megfelelő méretet vágunk ki sütőpapírból.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a piskótát. (okos tipp: egy benedvesített konyharuhát tekerjünk a tortaforma koré, biztosítótűvel rögzítsük. A piskóta így egyenletesen fog átsülni.)
- Miután kihűlt, a piskóta tetejét levágjuk, keresztben 3 részre osztjuk. Megtöltjük szabadon választottkrémmel (ez lehetőleg ne legyen túl lágy, mert kifolyik, inkább vajkrémes jellegű legyen). A tortát kívülről vékony rétegben megkenjük cukorral kikevert vajjal, vagy csoki ganache-sal, és betesszük a hűtőbe 2 óra hosszára dermedni.
- 2 óra elteltével a kezünket kókuszvajjal kenjük be, és így gyúrjuk át fondantunkat. Mérjük le, hány centiméter az átmérője a tortának (2x az oldal magasság+1x a teteje), és ügyeljünk arra, hogy a megfelelő méretűre nyújtsuk ki a cukormasszát, beburkoljuk vele a tortánkat, óvatosan lesimítjuk a kezünkkel, és simítólappal a fondantot, majd a felesleges részt egy pizzavágóval körben levágjuk.
- Ezután a tortát feldíszítjük a rózsákkal és a levélkékkel, amiket előzőleg már vagy elkészítettünk, vagy vásároltunk a cukrászdában. Esetleg még glazúrból-ahogyan az a fotón is látható- körben mintákat, íveket rajzolunk, az alját körben gyöngysorral díszítjük, vagy szintén glazúrból, vagy fondantból. A tortát átadásig/szállításig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7450
- Feltöltés dátuma: 2012. február 01.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik nagyon szeretnek hasonló tortákat maguk készíteni és ajándékozni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát a Hugomnak készítettem, a belsejét kókuszos csokikrémmel töltöttem meg, és egy hűtőtáskában kb. 600 km-t utaztattam, ezért is tettem szögletes tálcára - ahogy az a fotón látható. :) u.i.: Épségben kapta meg az ünnepelt!