r
Nosalty Logó

Foltos túrós kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Foltos túrós kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kakaós tészta

Túrós rész

Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kakaós tészta

Túrós rész

Összesen 3045 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Kakaós tészta

Túrós rész

Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.8 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3045 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Kakaós tészta

Túrós rész

Elkészítés

Kakaós tészta

  1. A tojást a cukorral, kakaóporral, szódabikarbónával kikeverjük. Belecsurgatjuk az olajat, majd a lisztet hozzámérjük, végül a kimért tejjel simává keverjük.
  2. Egy kuglófformát vajazunk, liszttel beszórunk. Beleöntjük a fele tésztát. A túrós részből egy kanállal halmokat teszünk a tésztába, majd ráöntjük a maradék tésztamasszát.
  3. Erre ismét teszünk a túrós részből halmokat.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Tűpróbát végezhetünk!! Jó étvágyat!!

Túrós rész

  1. A túrót a cukrokkal, búzadarával, tojással elkeverjük. Csöpögtetünk hozzá ételszinezéket, hogy rózsaszín legyen. Érdemes ezt először elkészíteni, hogy a búzadara megdagadjon!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 421
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 09.

Ajánló

Ha idegenkedünk az ételszínezéktől, piros szörppel is próbálkozhatunk!! Bár abból több kell majd....így lehet ront az állagán.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jellegzetes illatát sülés közben a túrós, vaníliás cukor adja. Valami mennyei, amit ilyenkor lehet érezni..... :-)))

Hozzávalók

Kakaós tészta

Túrós rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...