r
Nosalty Logó

Fokhagymás csigák, zöldfűszeres sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Fokhagymás csigák, zöldfűszeres sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kelt tészta

Fokhagymás töltelék

Zöldfűszeres sajtmártás

Összesen 1367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kelt tészta

Fokhagymás töltelék

Zöldfűszeres sajtmártás

Összesen 5468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kelt tészta

Fokhagymás töltelék

Zöldfűszeres sajtmártás

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    2036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1839 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 1367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    381.4 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13628.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2819 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    8143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7355 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5819 micro
Összesen 5468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 295 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kelt tészta

Fokhagymás töltelék

Zöldfűszeres sajtmártás

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Első körben futtassuk meg az élesztőt egy kisebb tálban. Ehhez egy kevés lisztet, cukrot, langyos tejet keverjünk össze az élesztővel. Várjuk meg, amíg megkel.
  2. Egy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sót, a puha vajat, a vizet és a felfutott élesztőt. Dagasszuk ki a tésztát szép simára, majd lefedve pihentessük, amíg a duplájára kel.
  3. A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra.

Fokhagymás töltelék

  1. A puha vajba tegyük bele a finomra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg, majd kavarjuk el alaposan.
  2. A kinyújtott tésztán kenjük el egyenletesen a fűszervajat.
  3. Tekerjük fel a tésztát, utána vágjuk fel ujjnyi vastagságú csigákra.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a felvágott csigákat, majd előmelegített sütőben süssük meg őket.

Zöldfűszeres sajtmártás

  1. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a lisztet és enyhén pirítsuk meg.
  2. Öntsük bele a fehérbort, pároljuk kissé vissza. Miután elpárolgott az alkohol a borból, öntsük bele a tejszínt. Folyamatos kavarás mellett sűrítsük be a mártást.
  3. Tegyük bele a sót, a finomra vágott petrezselymet, metélőhagymát és bazsalikomot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6364
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szeretnétek meglepni a vendégeket egy pihe-puha előétellel, akkor ez az igazán fokhagymás csiga, hozzá a zöldfűszeres, soksajtos mártással, biztosan befutó lesz. A mártást érdemes többféle sajtból elkészíteni, hogy minél gazdagabb íze legyen!

Hasonló receptek

Összes kelt tészta

Hozzávalók

Kelt tészta

Fokhagymás töltelék

Zöldfűszeres sajtmártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...