Fish and chips Dacotától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
A krumplihoz
-
200g burgonya116 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
A halhoz
-
90g tőkehalfilé74 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g sör22 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
A fűszeres tartárhoz
-
20g majonéz107 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
24g csemegeuborka6 kcal
-
8g kapribogyó2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g méz8 kcal
Összesen
1713
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
A krumplihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
A halhoz
-
450g tőkehalfilé369 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
250g sör108 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
A fűszeres tartárhoz
-
100g majonéz535 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
39g kapribogyó9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g méz38 kcal
Összesen
8557
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
A krumplihoz
-
33.6g burgonya19 kcal
-
11.4g napraforgó olaj101 kcal
A halhoz
-
15.1g tőkehalfilé12 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8.4g sör4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.4g napraforgó olaj101 kcal
A fűszeres tartárhoz
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 149.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1227.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 683 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 267.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
1713
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.3 g
Zsír
-
Összesen 749.5 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 316 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 250 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6138.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 1718 mg
-
Nátrium 3415 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1339.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 283 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
8557
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A krumplihoz
-
1 kg burgonya
A halhoz
-
45 dkg tőkehalfilé
-
1.5 bögre finomliszt
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
2.5 dl sör
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
4 dl napraforgó olaj
A fűszeres tartárhoz
-
100 g majonéz
-
100 g joghurt
-
3 közepes db csemegeuborka
-
3 ek kapribogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 ek méz
Elkészítés
A krumplihoz
- A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sütésig tartsuk vízben, de előtte jól itassuk le, hogy ne maradjon rajta felesleges víz.
- Melegítsük fel az olajat, és adagonként süssük ki a krumplit félig - akkor jó, ha belül kicsit már megpuhult. Vegyük ki, hűtsük le.
- Ha lehűlt, forrósítsuk fel az olajat megint és süssük készre. Ne sózzuk, mert összeesik.
A halhoz
- A sört keverjük ki a liszttel, sózzuk meg, adjuk hozzá a sütőport, borsozzuk ízlés szerint. Állítsuk félre kb. 30 percre.
- A halat vágjuk tenyérnyi darabokra. Töröljük le jól, hogy ne maradjon sehol vizes. Óvatosan sózzuk meg, majd mártsuk be a sörtésztába.
- Tegyük forró olajba, és süssük mindkét oldalon aranybarnára.
- Szedjük szűrőpapírra.
A fűszeres tartárhoz
- A kapribogyót és az uborkát vágjuk kis darabokra. Keverjük el az összes többi hozzávalóval.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 934
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 52824
- Feltöltés dátuma: 2015. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Anglia gyorskajája - egyszer kötelező elkészíteni :)