r
Nosalty Logó

Feta sajtos húsos zöldséges penne sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Feta sajtos húsos zöldséges penne sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A mártáshoz

A tésztához

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A mártáshoz

A tésztához

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

Összesen 3110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A mártáshoz

A tésztához

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9737.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    4758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4387 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    2839 micro
Összesen 3110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    895 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A mártáshoz

A tésztához

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A tésztát egy kicsit keményebbre főzzük. Érdemes félretenni a főzővízéből, ha sűrű lenne a mártás.
  2. Az apròra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk a húst, együtt sütjük 10 percig. Sòzzuk, borsozzuk, beletesszük a cukrot, felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel, ilyenkor tegyünk hozzá a tészta vizéből, ha sűrűnek találjuk, lehet hígabb, mert bőven sűrűsödni fog. 30 percet főzzük.
  3. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott cukkinit, paprikát, az áttört fokhagymát. Fűszerezzük a bazsalikommal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majd tovább főzzük 10 percig.
  4. Egy kisebb tűzállò edényt vajjal kikenünk. Beletesszük a tésztát, ráöntjük a mártást, a maradék vajat, és a feta sajtot rámorzsoljuk a tetejére. Reszelt parmezánnal megszòrjuk.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6300
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feta sajtos húsos zöldséges penne sütőben
Mercedes 302 recept

"Mi van itthon"alapon készült.

Hozzávalók

A mártáshoz

A tésztához

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...