r
Nosalty Logó

Ferrari - Forma 1 torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ferrari - Forma 1 torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Összesen 899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Összesen 10761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    413.1 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7060.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    2623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1665.7 g
  • Cukor
    1323 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2928 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2870 micro
Összesen 10761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az átszitál réteslisztet és sütőport, végül a tejet.
  2. Miután kellően összekevertük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan, hogy a habot ne törjük, összekeverjük.
  3. Kivajazott és kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, 3 egyelő részre vágjuk.

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

  1. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  2. Az epret felszeleteljük, a meggyet és szedret kettévágjuk, a többi gyümölcsöt egy darabban hagyjuk.
  3. A gyümölcshöz adjuk a joghurtot, majd az 1 dl vízben elkevert és mikróban felmelegített zselatint is.
  4. A felvert tejszínhez adagoljuk a gyümölcsös keveréket, és óvatosan összekeverjük.
  5. Tortatálcára helyezzük az első piskótalapot, majd egyenletesen megkenjük a gyümölcsös krémmel. Ezután jöhet rá az újabb piskótalap, és újabb réteg gyümölcsös krém, amire ráhelyezzük a 3. piskótalapunkat is. A tortánkat hűtőbe tesszük, míg a vajkrém elkészül.

Hozzávalók a vajkrémhez

  1. A vajat robotgéppel átdolgozzuk, hozzáadjuk a csipet sót és a vanília kivonatot és a tejet.
  2. A porcukrot folyamatosan adagoljuk. Pontosan nem lehet megmondani, mennyi porcukrot vesz fel a vaj. A vajkrémnek nem szabad sem túl folyósnak, sem túl keménynek lennie. Ha elkészültünk a vajkrémmel, kivesszük a hűtőből a tortánkat, és tortasimító segítségével egyenletesen felvisszük rá a vajkrémet. Ezután visszatesszük a hűtőbe a fondant elkészüléséig.

Hozzávalók a fondanthoz

  1. A keményítőt és a porcukrot beleszitáljuk egy edénybe.
  2. Egy másik, mikróban melegíthető tálat kivajazunk, és belerakjuk az apróra vágott pillecukrot és a vizet.
  3. A mikrót maximum fokozatra kapcsoljuk, és belerakjuk a pillecukros edényünket kb. 35 másodpercre.
  4. Kivesszük az edényt a mikróból, és egy fakanállal átkeverjük, majd újra visszarakjuk ugyanennyi időre. A folyamatot addig ismételjük, amíg minden pillecukor teljesen elolvad..
  5. Mivel én folyékony színezővel dolgozom, ezért már a porcukor adagolása előtt több részletre szedtem a pillecukros vizet, ezekbe raktam bele a folyékony színezőt.
  6. Ezután kisebb adagokban elkezdjük adagolni hozzájuk a porcukrot, és közben fakanállal kevergetjük.
  7. Ha már kézmelegre hűlt, kézzel folyatjuk tovább a fondant összedolgozását. Egy porcukorral megszórt nyújtódeszkára vagy szilikonos alapra tesszük. Minden színes fondant részt egyneműre gyúrunk.
  8. A piros fondantot sodrófával 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát. A fekete-fehér kockákat egyesével kivágjuk, majd felhelyezzük a torta oldalára. Az emblémát az előre nyomtatott sablon alapján körberajzoljuk a fondanton, majd kivágjuk. A tetejére felhelyezzük a csíkokat. Fekete ételszínezékkel megfestjük a lovat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1765
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor megláttam a felhívást, nem volt kérdés, milyen tortát fogok alkotni. A párom egyik legnagyobb szenvedélye a Forma 1, azon belül is a Ferrari csapata. A közös évek alatt én is megszerettem, és közös szenvedéllyé vált a Forma1 nézése. A mi szerelmünket most ez a torta szimbolizálja . :)

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gyümölcsös csodakrémhez

Hozzávalók a vajkrémhez

Hozzávalók a fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...