r
Nosalty Logó

Ferdinánd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ferdinánd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    5962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.4 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. Majd összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel. Lágyra kell gyúrni!
  3. Langyos helyen kelesztjük 1/2 órát.
  4. Téglalap alakúra fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenkük a kikevert krémmel. (A krémhez a margarint a cukrokkal, a citromhéjreszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát.)
  5. Alulról felfelé, mint egy tekercset, feltekerjük.
  6. Feldaraboljuk kb 6 cm-es darabokra.
  7. Kikenünk olajjal egy kuglófformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
  8. Állítva /nem szorosan/ beletesszük a tésztaarabokat a formába. Ismét kelesztjük 1/2 órát.
  9. Meleg sütőben (200 fok) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük.
  10. Félidőben a langyos cukros tejes keverékkel meglocsoljuk.
  11. Ha megsült, kifordítjuk a formából.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: kuglófforma
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 43391
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom kelttészta. Általában mielőtt kihűlne, elfogy. Azért inkább várjuk meg, míg kihűl!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...