r
Nosalty Logó

Felvidéki túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Felvidéki túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 1081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 4316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2232.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8928.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    3006 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1045 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 4316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tésztának valót. A könyv nem írja a tej mennyiségét, csak annyit hogy kevés tej kell ahhoz, hogy lágy, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Azt javaslom,hogy apránként adjuk a liszthez a tejet. Nekem 1 dl elég volt, de ez nagyban függ a liszt minőségétől is. A lényeg, hogy puha, de nyújtható tésztát kell kapnunk.
  2. Kettévesszük és kinyújtjuk. Az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára fektetjük, erre jön a túrós krém, rá a másik tésztalap. Lekenjük tejföllel, megszurkáljuk villával és szép aranybarnára sütjük 4-es fokozaton (kb.180 fok).
  3. A krémheza tojássárgáját a porcukorral és vanillincukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a túrót és a búzadarát, alaposan összekeverjük.
  4. A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe, majd az egészet a tésztalapra kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14751
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elővettem egyik kedvenc könyvem (na jó,többet is) a Váncza sütiskönyvét (vagyis a mi süteményes könyvünket) és jó alaposan átlapozgattam, végül ennél az egyszerűnek tűnő tésztánál tettem le a voksom.  

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...