Feketeribizlis-piszkés krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
3g kakaó1 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
20g feketeribizli12 kcal
-
13g egres6 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
579
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
15g kakaó8 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
120g feketeribizli74 kcal
-
80g egres35 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
3474
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
20.3g tojás26 kcal
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
1.1g kakaó1 kcal
-
14.7g cukor57 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
8.8g feketeribizli5 kcal
-
5.9g egres3 kcal
-
29.5g habtejszín86 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g tej0 kcal
Összesen
256
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
579
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 169.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2364.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.6 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 632.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1700 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 237 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 1651 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
3474
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
5 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
15 ml kakaó
-
20 dkg cukor
-
só csipet
Krémhez
-
12 dkg feketeribizli
-
4 dl habtejszín
-
4 ek cukor
-
fahéj teáskanál
Elkészítés
Piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
- A lisztet és a kakaót leszitáljuk, a vajat megolvasztjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral, és az olvasztott vajjal habosra keverjük. Beleforgatjuk a kakaós, sütőporos liszt felét.
- A tojások fehérjéből a csipet sóval habot verünk, majd egy nagyon kicsit a tojásos lisztes masszához keverünk, hogy lazítsa a tésztát.
- Ekkor belekeverjük a maradék kakaós, sütőporos lisztet, és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- A krémhez a feketeribizlit és a piszkét megtisztítjuk, megmossuk. A feketeribizlit 2 ek cukorral, egy kicsi fahéjjal és annyi tejjel, hogy turmixgépben keverhető legyen, leturmixoljuk. A piszkével hasonlóképpen dolgozunk. A 2 ek cukorral, a vaníliás cukorral és pici tejjel turmixoljuk.
- A zselatint kétfelé osztjuk, és mindkét gyümölcspürében jól elkeverjük. A habtejszínből kemény habot verünk, és kétfelé osztjuk, egyikbe a ribizlis, másikba a piszkés krémet forgatjuk bele óvatosan.
- A kisült piskótát kétfelé vágjuk. Az alsó lapot először megkenjük a piszkés krémmel, majd erre simítjuk a ribizlis krémet.
- A felső lapot óvatosan ráhelyezzük, hűtőben kihűtjük, és porcukorral meghintve, tejszínhabbal tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4909
- Feltöltés dátuma: 2013. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A sütemény ötletét egy feketeribizli-egres ízesítésű ásványvíz adta, ami az utóbbi időben a legnagyobb kedvencem lett. Mivel a ribizliből korábban már fagylaltot is készítettem, tudtam ez a fajta ízvilág a családnak is be fog jönni. Szerencsére az idei év időjárása a bogyós gyümölcsöknek igencsak kedvezett, így a kertbe kisétálva ribizlit és piszkét is tudtam szerezni. Nálunk az egres piszke néven ismert:)! Természetesen az ízekkel, a gyümölcsök mennyiségével vagy a fahéjjal, vaníliás cukorral bátran lehet variálni. Én most így sütöttem meg, és a vasárnapi ebéd után egy igen csak kellemesen hűsítő sütemény lett belőle:)!