Feketeerdő torta újragondolva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fehér krémhez
-
6g finomliszt20 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g cukor97 kcal
A meggyes krémhez
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
2g víz0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
10 kcal
-
4 kcal
-
3 kcal
A díszítéshez
Összesen
486
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fehér krémhez
-
68g finomliszt246 kcal
-
450g tej252 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
300g cukor1161 kcal
A meggyes krémhez
-
171 kcal
-
400g meggylé160 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
24g víz0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
114 kcal
-
46 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
Összesen
5839
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fehér krémhez
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
12.8g margarin92 kcal
-
12.8g cukor50 kcal
A meggyes krémhez
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
17.1g meggylé7 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A piskótához
-
14.1g tojás18 kcal
-
1g víz0 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A díszítéshez
Összesen
252
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
486
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 295.7 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4375.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1217 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1591 mg
-
Nátrium 1149 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 734.3 g
-
Cukor 496 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 396.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2980 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 2769 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 2533 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1583 micro
Összesen
5839
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A fehér krémhez
-
4.5 evőkanál finomliszt
-
4.5 dl tej
-
1.5 ek porcukor
-
30 dkg margarin
-
30 dkg cukor
A meggyes krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A piskótához
-
6 db tojás
-
3 ek víz
-
1 csipet só
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
10 dkg meggy
Elkészítés
A fehér krémhez
- Fehér krém: a lisztet a tejjel, 1,5 ek cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, különben a krém becsomósodik! A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes krémet.
- A meggyes krém hozzávalóiból "pudingot" főzünk és kihűtjük.
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat felverjük a vízzel és a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük a vaníliás és a kristálycukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport, majd elkeverjük a tojássárgás keverékkel, ezután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
- Ha kisült a piskóta, 3 részre vágjuk. Az első lapot céltábla szerűen (piros-fehér-piros-fehér...) megtöltjük habzsák segítségével a kétféle krémmel. A második lappal ugyanígy járunk el, csak a másik színnel kezdünk. A fehér krémmel úgy gazdálkodunk, hogy a torta oldalára és tetejére is jusson.
- A tortát meggyel, csokilevelekkel és csokireszelékkel tetszőlegesen díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11956
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Vendégségbe készültünk, a tortát előző este el kellett készíteni. Féltünk, hogy a tejszínhabos krém másnapra összeesik, ezért a nagyi jól bevált besameles megoldását választottuk. Így talán még finomabb :)