Feketeerdő torta Nikókától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kakaós tortalaphoz
-
23g tojás29 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
13g tej7 kcal
-
31 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
14 kcal
-
17g víz0 kcal
-
84 kcal
Meggyes töltelékhez
Díszítéshez
-
13g meggy6 kcal
-
9 kcal
-
42 kcal
Összesen
441
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kakaós tortalaphoz
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g tej84 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
46 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
Krémhez
-
171 kcal
-
200g víz0 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
Meggyes töltelékhez
-
250g meggy113 kcal
-
200g meggylé80 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
50g víz0 kcal
Díszítéshez
-
150g meggy68 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Összesen
5289
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kakaós tortalaphoz
-
10.4g tojás13 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
1.7g csokoládés pudingpor6 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
15.1g növényi habtejszín38 kcal
Meggyes töltelékhez
-
9.5g meggy4 kcal
-
7.6g meggylé3 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
1.9g víz0 kcal
Díszítéshez
-
5.7g meggy3 kcal
-
0.8g csokoládédara4 kcal
-
7.6g növényi habtejszín19 kcal
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
441
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 102.9 g
Zsír
-
Összesen 219.4 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4781.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1823 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 738 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 782.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 765 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2777 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1587 micro
Összesen
5289
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Kakaós tortalaphoz
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
28 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
8 g sütőpor
Krémhez
-
2 dl víz
-
4 dl növényi habtejszín
Meggyes töltelékhez
Díszítéshez
-
15 dkg meggy
-
2 ek csokoládédara
-
2 dl növényi habtejszín
Elkészítés
Kakaós tortalaphoz
- A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
- Majd a sütőporos, kakaóporos liszttel jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
- 26 cm-es tortakarikában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
Krémhez
- A pudingport a vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát.
Meggyes töltelékhez
- A zselatint beáztatjuk a vízben.
- A meggyet apróra vágjuk, és a meggylével, a cukorral, a vaníliás cukorral felforraljuk. Majd hozzáadjuk a zselatint, és újra felforraljuk. Kihűtjük.
- A tortát 3 részre vágjuk. Majd a csokis krémet a egy nyomózsákba töltjük, és az alsó lapra körben nyomunk krémet, kis hézagokat hagyva a körök között. Ezeket kitöltjük a meggyes töltelékkel. Rátesszük a másik lapot, és hasonlóképpen töltjük. Rátesszük a felső lapot. Ha maradt krém, akkor az oldalát bekenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Díszítéshez
- A hulalát habbá verjük. A tetejét oldalát bekenjük, majd tetszés szerint feldíszítjük a szélét a maradék habbal és meggyel.
- A közepére szórjuk a tortadarát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 34386
- Feltöltés dátuma: 2014. március 18.
Ajánló
Készíthetjük befőttel is, akkor annak a levét használjuk fel a zselé készítéshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Sokszor készítettem, legutoljára egy kedves barátnőm szülinapjára!