r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Eta módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta Eta módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Összesen 4498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Összesen 171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6422.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    2033 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.5 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 4498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalókból tortalapot sütünk 26 cm átmérőjű torta sütőben. Tojások sárgájához hozzátesszük a porcukrot, olajat, vizet, és habosra keverjük. Lisztet, kakaóport, sütőport átszitáljuk, és hozzákeverjük a kikevert tojássárgákhoz, majd könnyedén hozzáadjuk a keményre felvert tojások fehérjét. A tortalapot hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

Töltelék

  1. 7 dl kimagozott meggybefőttet egy lábosban felteszünk a tűzre, amikor forrni kezd beleöntjük a 2 zacskó vaníliás pudingport, amelyet összekevertünk 2,5 dl tejjel és 5-6 kanál cukorral, majd besűrűsítjük úgy, hogy a meggy szemek ne főljenek szét. Kihűlésig párszor megkeverjük.
  2. 3 deci hulalát felverünk habnak, majd kézi habverővel hozzákeverjük a 10 g zselatint, amit előre áztatunk 1 dl vízben, majd mikróban fellangyosítjuk úgy, hogy ne legyen szemcsés, mert akkor nem dermed.

Díszítés

  1. A tortalapot 3 részre vágjuk, alsó lapra megy a meggyes puding massza fele és a zselatinos tejszín fele. A másik lapot ugyan úgy töltjük újra, és a tetejére jön a harmadik lap.
  2. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni, és másnap díszítjük tejszínhabbal, amibe rakhatunk fixálót is. Díszítés ízlés és elképzelés szerint. A tortát szépen lehet metélni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9591
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első Fekete erdő tortát 5 éve készítettem az Édesapám 80. születésnapjára. Nagy sikere volt, azóta már számtalanszor sütöttem a családom és a barátaim számára. Finom, lehet szépen szeletelni, és általában 3,5-4 kilót nyom, úgyhogy lehet hozzá eszegetni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...