Feketeerdő torta Eta módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
9 kcal
-
15 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g víz0 kcal
Töltelék
-
70g meggybefőtt50 kcal
-
34 kcal
-
30g tej17 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
75 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
10g víz0 kcal
Díszítés
-
30g növényi tejszín75 kcal
Összesen
448
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
32g porcukor124 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
91 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
30g víz0 kcal
Töltelék
-
700g meggybefőtt504 kcal
-
343 kcal
-
300g tej168 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
Díszítés
-
300g növényi tejszín753 kcal
Összesen
4498
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
16.7g tojás21 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
4.5g finomliszt17 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.1g víz0 kcal
Töltelék
-
26.5g meggybefőtt19 kcal
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
11.4g növényi habtejszín29 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
3.8g víz0 kcal
Díszítés
-
11.4g növényi tejszín29 kcal
Összesen
171
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
448
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 204.5 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1452 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6422.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1519 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 2392 mg
-
Nátrium 2033 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.5 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 448.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 1155 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1984 micro
Összesen
4498
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
16 teáskanál porcukor
-
12 dkg finomliszt
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
0.2 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
0.3 dl víz
Töltelék
-
70 dkg meggybefőtt
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
15 dkg cukor
-
300 ml növényi habtejszín
-
10 g zselatin
-
1 dl víz
Díszítés
-
300 ml növényi tejszín
Elkészítés
Piskóta
- A piskóta hozzávalókból tortalapot sütünk 26 cm átmérőjű torta sütőben. Tojások sárgájához hozzátesszük a porcukrot, olajat, vizet, és habosra keverjük. Lisztet, kakaóport, sütőport átszitáljuk, és hozzákeverjük a kikevert tojássárgákhoz, majd könnyedén hozzáadjuk a keményre felvert tojások fehérjét. A tortalapot hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
Töltelék
- 7 dl kimagozott meggybefőttet egy lábosban felteszünk a tűzre, amikor forrni kezd beleöntjük a 2 zacskó vaníliás pudingport, amelyet összekevertünk 2,5 dl tejjel és 5-6 kanál cukorral, majd besűrűsítjük úgy, hogy a meggy szemek ne főljenek szét. Kihűlésig párszor megkeverjük.
- 3 deci hulalát felverünk habnak, majd kézi habverővel hozzákeverjük a 10 g zselatint, amit előre áztatunk 1 dl vízben, majd mikróban fellangyosítjuk úgy, hogy ne legyen szemcsés, mert akkor nem dermed.
Díszítés
- A tortalapot 3 részre vágjuk, alsó lapra megy a meggyes puding massza fele és a zselatinos tejszín fele. A másik lapot ugyan úgy töltjük újra, és a tetejére jön a harmadik lap.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni, és másnap díszítjük tejszínhabbal, amibe rakhatunk fixálót is. Díszítés ízlés és elképzelés szerint. A tortát szépen lehet metélni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9591
- Feltöltés dátuma: 2014. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az első Fekete erdő tortát 5 éve készítettem az Édesapám 80. születésnapjára. Nagy sikere volt, azóta már számtalanszor sütöttem a családom és a barátaim számára. Finom, lehet szépen szeletelni, és általában 3,5-4 kilót nyom, úgyhogy lehet hozzá eszegetni. :)