Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
23 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
83g tojás104 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
88g meggybefőtt63 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g meggy2 kcal
-
25g csokoládéforgács137 kcal
Összesen
1108
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
330g tojás415 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g meggy9 kcal
-
100g csokoládéforgács546 kcal
Összesen
4423
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
17.9g tojás22 kcal
A krémhez
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
18.9g meggybefőtt14 kcal
-
27.1g habtejszín79 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
10.8g habtejszín32 kcal
-
1.1g meggy0 kcal
-
5.4g csokoládéforgács30 kcal
Összesen
239
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1693.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 175.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 596 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
1108
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 282 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1865 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6774.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1659 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2830 mg
-
Nátrium 1638 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.5 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 701.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 399 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 2383 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1544 micro
Összesen
4423
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg finomliszt
-
6 db tojás
A krémhez
-
35 dkg meggybefőtt
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
2 dkg meggy
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. Majd a hat tojásfehérjét felverjük kemény habbá (vigyázzunk, hogy ne cseppenjen bele a sárgájából, mert a zsírtartalom miatt nem tudjuk majd rendesen felverni).
- A kakaóport, a sütőport és a lisztet összeszitáljuk, majd a cukrot is hozzáadjuk. Ha összekevertük, hozzáadjuk a sárgáját, és ezt a masszát óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. (Először úgy fog tűnni, hogy sűrű, és esetleg eszünkbe jutna tejjel higítani, DE nem kell.)
- Egy kerek tortaforma oldalát kivajazzuk-liszezzük, az alját bevonjuk sütőpapírral, majd ebben beleöntjük a masszát, és készre sütjük.
- Mialatt a tészta sül, egy edénybe öntjük a meggybefőtt levét, és beleöntjük a pudingport, lassú tűzön besűrűsítjük. Miután sűrű beleöntjük a meggyet, de hagyjunk ki 5-6 darabot a díszítésre.
- Ha ezzel megvagyunk, tegyük be lefedve a mikróba, hogy meleg maradjon. (Ez elhanyagolható lépés.)
- Verjük fel a habtejszínt!
- Ha megsült a tészta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vágjuk 3 részre. (Én ezt nehezen tudtam megtenni, elég alacsonyka lett.)
- Hozzákezdhetünk a megtöltéshez. Az első tésztalapra meggyes szószt teszünk, majd a felvert habot, arra a második tésztát, amire ugyanígy meggyszósz-tejszínhab. Majd az utolsólap, arra tejszínhab kerül megint, végül a maradékkal bevonjuk az oldalát is.
- Díszítéshez a habzsákot, a reszelőt és a csokit előkészítjük. A csokit lereszeljük, a habzsákot megtöltjük tejszínhabbal, és hozzákezdünk a dekoráláshoz.
- Vigyázzunk, mert rettenetes súlya lesz a sütinek, viszont megéri a munkát, mert rettenetesen finom!
- Tipp: Ha a tejszínhabotüresnek érezzük, abba is önthetünk egy kis meggylevet, így színt kap majd :).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4634
- Feltöltés dátuma: 2011. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Igazából nincs története. Egyik barátnőmnek a szülinapjára teljes tanácstalanság volt számomra az ajándék, így elkészítettem neki ezt a tortát. Rettenetesen ízlett mindenkinek :D.