r
Nosalty Logó

Feketeerdő szelet Cica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő szelet Cica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 3568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6471.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2388 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 3568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból egyszerű sárga piskótát készítünk (nagy tepsibe valót). Azzal a különbséggel, hogy a felébe kakaóport teszünk.
  2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet elosztjuk a tepsiben, hogy mindenütt legyen. Erre kanalazzuk a sárga piskótamasszát, majd a kakaós piskótamasszát. A lényeg, hogy a végén szép márványos legyen. Fontos, hogy ne keverjük össze a tepsiben a meggyet a piskótamasszával.
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Amikor kész, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így megfordul a piskóta, és a meggyes része kerül felülre.
  5. Elkészítjük a krémet. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
  6. Miközben a krém hűl, felverjük a tejszínt a vanília cukorral, majd ha már majdnem kész, beletesszük a joghurtot. Ettől nemcsak finom, de tartósabb is lesz a habunk.
  7. Ha kihűlt a pudingos krém, 2-3 kanál habot keverünk hozzá, és óvatosan összedolgozzuk. Nagyon finom és lágy krémet fogunk kapni. A többi habot félretesszük a tetejére.
  8. Ezt a pudingos krémet egyenletesen rákenjük a meggyes piskótára, majd erre jön a felvert tejszínhab. (Lehet egyenletesen elkenni a habot is, de én szívesebben díszítem máshogyan.)
  9. Majd csokireszelékkel megszórjuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9954
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy másféle feketeerdő szelet, mint a megszokott, de érdemes kipróbálni. Különleges és nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...