Feketeerdő szelet Cica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
3g víz0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
33g meggy15 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
83g tej47 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
84 kcal
-
6 kcal
-
5 kcal
A tetejéhez
-
17g csokoládé91 kcal
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
16g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
23 kcal
-
200g meggy90 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g gyümölcsjoghurt29 kcal
A tetejéhez
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
3568
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
17.9g tojás22 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
10.8g meggy5 kcal
A krémhez
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
27.1g tej15 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
10.8g növényi habtejszín27 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.6g gyümölcsjoghurt2 kcal
A tetejéhez
-
5.4g csokoládé30 kcal
Összesen
191
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1078.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 124.8 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6471.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1775 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 2388 mg
-
Nátrium 1793 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 433.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 282 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 1052 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1430 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1906 micro
Összesen
3568
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
15 dkg cukor
-
2 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 db tojássárgája
-
1 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
2 dl növényi habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejéhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból egyszerű sárga piskótát készítünk (nagy tepsibe valót). Azzal a különbséggel, hogy a felébe kakaóport teszünk.
- Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet elosztjuk a tepsiben, hogy mindenütt legyen. Erre kanalazzuk a sárga piskótamasszát, majd a kakaós piskótamasszát. A lényeg, hogy a végén szép márványos legyen. Fontos, hogy ne keverjük össze a tepsiben a meggyet a piskótamasszával.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Amikor kész, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így megfordul a piskóta, és a meggyes része kerül felülre.
- Elkészítjük a krémet. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
- Miközben a krém hűl, felverjük a tejszínt a vanília cukorral, majd ha már majdnem kész, beletesszük a joghurtot. Ettől nemcsak finom, de tartósabb is lesz a habunk.
- Ha kihűlt a pudingos krém, 2-3 kanál habot keverünk hozzá, és óvatosan összedolgozzuk. Nagyon finom és lágy krémet fogunk kapni. A többi habot félretesszük a tetejére.
- Ezt a pudingos krémet egyenletesen rákenjük a meggyes piskótára, majd erre jön a felvert tejszínhab. (Lehet egyenletesen elkenni a habot is, de én szívesebben díszítem máshogyan.)
- Majd csokireszelékkel megszórjuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 9972
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez egy másféle feketeerdő szelet, mint a megszokott, de érdemes kipróbálni. Különleges és nagyon finom.