r
Nosalty Logó

Feketeerdő muffin Wikkancstól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő muffin Wikkancstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 4244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6298.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1522 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    1514 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 4244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze egy tálba először a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, kakaóport. A csokoládét daraboljuk fel, és azt is adjuk hozzá.
  2. Egy másik tálba keverjük össze a tojásokat, a cukrot, az olajat, valamint a joghurtot.
  3. A tojásos masszához adjuk hozzá fokozatosan a lisztes keveréket. Ha túl sűrű, akkor adjunk hozzá 2-3 ek tejet.
  4. Most az egész keverékbe forgassuk bele óvatosan a lecsöpögtetett meggyet vagy cseresznyét (félbevághatjuk őket, ha túl nagyok).
  5. Adagoljuk muffin formákba, és 180 fokon 20-25 percig süssük.
  6. Ha kihűltek, tálaláskor fújjunk egy kis tejszínhabot rájuk, és a tetejére egy szem meggyet vagy cseresznyét rakjunk, majd krumplipucolóval a megmaradt csokoládéból reszeljünk rájuk csokiforgácsot.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4819
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc tortám a feketeerdő, innen jött az ötlet, hogy muffinként megcsináljam.:)

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...