Fekete-fehér hatlapos krémes grillázzsal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
Barna és fehér tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
42g rétesliszt152 kcal
-
28g tej16 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
4 kcal
Krém
-
83g tej47 kcal
-
38 kcal
-
13 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
13g tejcsokoládé71 kcal
Diógrillázs
Összesen
1378
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
Barna és fehér tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
170g tej95 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
23 kcal
Krém
-
500g tej280 kcal
-
229 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g tejcsokoládé428 kcal
Diógrillázs
Összesen
8259
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
Barna és fehér tészta
-
18.5g finomliszt67 kcal
-
10.3g rétesliszt37 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Krém
-
20.6g tej12 kcal
-
2.5g étkezési keményítő9 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
10.3g margarin74 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
3.3g tejcsokoládé18 kcal
Diógrillázs
Összesen
341
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 466 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1378
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.3 g
Zsír
-
Összesen 402.7 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4135.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 1221 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 1578 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1035.2 g
-
Cukor 422 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 225.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 2793 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1695 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
8259
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
Barna és fehér tészta
-
45 dkg finomliszt
-
25 dkg rétesliszt
-
1.7 dl tej
-
1 teáskanál szalalkáli
-
2 db tojás
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
Krém
-
5 dl tej
-
6 csapott ek étkezési keményítő
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
8 dkg tejcsokoládé
Diógrillázs
Elkészítés
Barna és fehér tészta
- A tejben feloldjuk a szalalkálit. A lisztet, cukrot, tojásokat, vajat egy tálba tesszük. Hozzáöntjük a tejes szalalkálit, lassan, mert lehet nem fog mind kelleni. Alaposan átgyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Az egy harmadát elvesszük, és ehhez keverjük a cukrozatlan kakaóport. Mindkét tésztát folpackba tekerjük, majd a hűtőbe tesszük pihenni 20 percre.
- A fehér tésztát 4 részre osztjuk, és lisztezett 30x22 cm nagyságú tepsiháton kisütjük. Kb. 10 perc egy lap. A barna tésztát 2 részre osztjuk és ezt is megsütjük.
- Ha kihűltek a lapok, először egy tálra teszünk egy fehér lapot, megkenjük barna krémmel, erre kerül ismét egy fehér lap, amit szintén barna krémmel kenünk meg. Majd erre egy barna lap, amit a félretett fehér krémmel megkenünk. Ezt befedjük a másik barna kisütött lappal.
- Majd ezután barna krém, erre egy fehér lap, és a maradék krém. Befedjük az utolsó lappal, amire diógrillázst teszünk, esetleg kis krémmel át lehet húzni előtte a tetejét.
- Hűtőbe tesszük puhulni a lapokat. Legjobb egy éjszakát pihentetni. Másnap a megpuhult lapokat szeleteljük. Jó étvágyat!!!
Krém
- A tejet az étkezési keményítővel simára keverjük, felfőzzük állandó kavarás mellett.
- A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
- A krémből elveszünk annyit, amennyi két barna lap közé kerül majd, az fehéren marad. A többi krémbe vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, és ezzel színezzük be a krémünket.
Diógrillázs
- A diót kisebb darabokra vagdossuk. A cukrot megolvasztjuk, és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban. Mikor kihűlt, kisebb darabokra tördeljük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x22
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2109
- Feltöltés dátuma: 2023. július 12.
Ajánló
A grillázs miatt válik igazán finommá ez a sütemény!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Kicsit bonyolultnak hangzik elsőre, pedig egyáltalán nem az!! Ez az a sütemény, ami biztosan mindenkinek elnyeri a tetszését, és megnyalja mind a tíz ujját.... :-))))