r
Nosalty Logó

Fekete-fehér hatlapos krémes grillázzsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Fekete-fehér hatlapos krémes grillázzsal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna és fehér tészta

Krém

Diógrillázs

Összesen 1378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna és fehér tészta

Krém

Diógrillázs

Összesen 8259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna és fehér tészta

Krém

Diógrillázs

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    402.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.2 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2793 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 8259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Barna és fehér tészta

Krém

Diógrillázs

Elkészítés

Barna és fehér tészta

  1. A tejben feloldjuk a szalalkálit. A lisztet, cukrot, tojásokat, vajat egy tálba tesszük. Hozzáöntjük a tejes szalalkálit, lassan, mert lehet nem fog mind kelleni. Alaposan átgyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Az egy harmadát elvesszük, és ehhez keverjük a cukrozatlan kakaóport. Mindkét tésztát folpackba tekerjük, majd a hűtőbe tesszük pihenni 20 percre.
  2. A fehér tésztát 4 részre osztjuk, és lisztezett 30x22 cm nagyságú tepsiháton kisütjük. Kb. 10 perc egy lap. A barna tésztát 2 részre osztjuk és ezt is megsütjük.
  3. Ha kihűltek a lapok, először egy tálra teszünk egy fehér lapot, megkenjük barna krémmel, erre kerül ismét egy fehér lap, amit szintén barna krémmel kenünk meg. Majd erre egy barna lap, amit a félretett fehér krémmel megkenünk. Ezt befedjük a másik barna kisütött lappal.
  4. Majd ezután barna krém, erre egy fehér lap, és a maradék krém. Befedjük az utolsó lappal, amire diógrillázst teszünk, esetleg kis krémmel át lehet húzni előtte a tetejét.
  5. Hűtőbe tesszük puhulni a lapokat. Legjobb egy éjszakát pihentetni. Másnap a megpuhult lapokat szeleteljük. Jó étvágyat!!!

Krém

  1. A tejet az étkezési keményítővel simára keverjük, felfőzzük állandó kavarás mellett.
  2. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
  3. A krémből elveszünk annyit, amennyi két barna lap közé kerül majd, az fehéren marad. A többi krémbe vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, és ezzel színezzük be a krémünket.

Diógrillázs

  1. A diót kisebb darabokra vagdossuk. A cukrot megolvasztjuk, és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban. Mikor kihűlt, kisebb darabokra tördeljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2127
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 12.

Ajánló

A grillázs miatt válik igazán finommá ez a sütemény!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit bonyolultnak hangzik elsőre, pedig egyáltalán nem az!! Ez az a sütemény, ami biztosan mindenkinek elnyeri a tetszését, és megnyalja mind a tíz ujját.... :-))))

Hozzávalók

Barna és fehér tészta

Krém

Diógrillázs

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...