Fekete-erdő szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
Csokis piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
4 kcal
-
4g vaj30 kcal
Meggykrém
-
21g meggybefőtt15 kcal
-
13g gyümölcslé6 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
6 kcal
Csokis-rumos tejszínhabkrém
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
4g rum10 kcal
Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
4g pálinka10 kcal
Cukorszörp
SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Összesen
498
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
Csokis piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
46 kcal
-
50g vaj359 kcal
Meggykrém
-
250g meggybefőtt180 kcal
-
150g gyümölcslé69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
76 kcal
Csokis-rumos tejszínhabkrém
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g rum116 kcal
Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém
-
300g habtejszín876 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g pálinka116 kcal
Cukorszörp
SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Összesen
5960
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
Csokis piskóta
-
13.7g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Meggykrém
-
10.4g meggybefőtt7 kcal
-
6.2g gyümölcslé3 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
Csokis-rumos tejszínhabkrém
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
4.1g csokoládé23 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
2.1g rum5 kcal
Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
2.1g pálinka5 kcal
Cukorszörp
SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Összesen
246
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
498
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.9 g
Zsír
-
Összesen 289 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1862 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3375.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.8 g
-
Cukor 481 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1043.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 981 mg
-
Retinol - A vitamin: 2444 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1545 micro
Összesen
5960
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Csokis piskóta
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg vaj
Meggykrém
-
25 dkg meggybefőtt
-
5 dkg cukor
-
2 dkg étkezési keményítő
Csokis-rumos tejszínhabkrém
-
3 dl habtejszín
-
5 dkg cukor
-
10 dkg csokoládé
-
10 g zselatin
-
0.5 dl rum
Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém
-
3 dl habtejszín
-
3 dkg cukor
-
10 g zselatin
Cukorszörp
SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Elkészítés
Csokis piskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
- Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet, majd a megolvasztott és langyosra hűtött vajat.
- Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
Meggykrém
- A keményítőt simára keverjük a befőtt levével, a cukorral és a picit áttört meggyszemekkel, és felforraljuk.
- Az egészet kb. 2 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Csokis-rumos tejszínhabkrém
- Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
- A csokoládé 2/3 részét vízfürdőn felolvasztjuk, és kb. 35°-ra visszahűtve óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.
- A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a rumot is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A csokoládé 1/3 részét lereszeljük, és a süti díszítésére fogjuk használni.
Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém
- Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
- A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a cseresznyepálinkát is.
- A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
Cukorszörp
- Összekeverjük a cukrot a vízzel, és néhány percig forraljuk (kb. 5 perc), közben a képződő habot leszedjük róla.
- Ha kissé kihűlt, akkor belekeverjük a rumot is.
SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA
- Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.
- Meglocsoljuk az 1. lapot a cukorszörppel, majd először a meggykrém felét simítjuk a tésztára, utána habzsákból egyenletesen eloszlatjuk a tésztán az egész csokis krémet.
- Ráhelyezzük a 2. lapot, melyet szintén átitatunk a cukorszörppel, a maradék meggykrémet egyenletesen felvisszük a tésztára, majd habzsákból a cseresznyepálinkás krém 2/3 részét visszük fel.
- Befedjük a 3. tésztalappal, melyet a maradék cukorszörppel meglocsolunk, és a cseresznyepálinkás krém maradékát egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- A reszelt csokoládéval megszórjuk a süti tetejét, majd 12 órán át hűtőben pihentetjük.
- Tálaláshoz kb. 6x10 cm-es darabokra vágjuk, egyik felét tejszínhabbal és meggyszemmel díszíthetjük. Hűtőben, dobozban tárolva 2-3 napig fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3516
- Feltöltés dátuma: 2020. május 02.
Ajánló
Ha rokonunkat, ismerősünket szeretnénk meglepni egy különleges finomsággal, akkor ez a süti tökéletes megoldás lehet, mert 12 órás "érlelés" után nagyon szépen tömörödik, így akár magas kiszúróval formákat is tudunk kialakítani, és könnyen tudjuk mini tortaként vagy tányérdesszertként is szervírozni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Nagyon szeretem a cukrászdai Fekete-erdő tortát, viszont szerettem volna egy itthoni változatot is, ami nem torta formájú, és 2-3 napig eláll (na, ha nem lenne annyira finom). :)