r
Nosalty Logó

Fejtett bableves füstölt tarjával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Fejtett bableves füstölt tarjával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

900
Kalória
58.4g
Fehérje
127.6g
Szénhidrátok
19.1g
Zsír
210.2g
Víz
4.8g
Koleszterin
31.6g
Rost
10.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2702 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3166 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1786 micro
  • β-karotin
    5113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    687 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9498.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    4870 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

Víz

  • Összesen
    630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2176 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5359 micro
  • β-karotin
    15340 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    3274 micro
Összesen 2702 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    131 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Nagyobb darabokra vágjuk, újra megmossuk.
  2. A felforrósított zsíron az összes zöldséget pár percig kevergetve pirítjuk.
  3. Rászórjuk a lisztet, az őrölt paprikát, és előbb csak kevés vízzel felöntjük, jól összekeverjük. Felforraljuk, majd tovább keverjük vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
  4. Hozzáadjuk a babot, a nagyobb darabokra vágott füstölt tarját, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kb. 2 ujjnyira elfedje a zöldségeket. A paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet beledobjuk, és még mindig kevergetve újból felforraljuk az egészet.
  5. Redukáljuk a hőmérsékletet annyira, hogy ne lobogjon, csak gyöngyözzön, és időnként ellenőrizve a hőfokot készre főzzük a levest. Ekkor hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet.
  6. Tejföllel, karikára vágott erős paprikával és friss (pl.) rozskenyérreltálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A bab az egy nagy kedvencünk, minden változatban. Gyakran készítem, pl. ezt a levest is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!