r
Nosalty Logó

Fejessaláta rukkolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fejessaláta rukkolával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 1232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    5122 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    5625 micro
Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4394.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    10244 micro
  • β-crypt
    516 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    11251 micro
Összesen 1232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    185 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk. Az uborkát, paprikát, pórétés paradicsomot apróra daraboljuk. Az összes zöldséget egy üvegtálra halmozzuk.
  2. Az olajat és a mustárt kikeverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet és a kevés porcukrot.
  3. Meglocsoljuk a mártással a zöldségeket, és betesszük a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt pirított magvakkal, esetleg pirított kenyérkockával, sajttal megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17631
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, de finom saláta. Ha megszórjuk a tetejét, akkor egész jól laktat.

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...