r
Nosalty Logó

Fehércsokis-citromkrémes máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gubas
Fehércsokis-citromkrémes máktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 4113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5819.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 4113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sütőport. Hozzáadjuk a margarint.
  3. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A hab harmadát hozzáadjuk a sárgájás részhez, elkeverjük. Majd a maradék habot is hozzáadjuk, de azt már óvatosan keverve, hogy a hab a lehető legkevésbé törjön össze.
  5. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez:

  1. A 2 tojást kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tejet, majd jó sűrűre főzzük.
  2. Összetörjük a csokit. A tejszínt forrásig melegítjük, majd a csokira öntjük. Egy perc pihentetés után lágy krémmé keverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, valamint a mascarponét.
  3. A 2 krémet összeöntjük, és alaposan összekeverjük.
  4. Miután a tészta is és a krém is langyosra hűlt, a krémet ráöntjük a tésztára. Ilyenkor még picit folyékony (nem szabad, hogy nagyon híg, legyen), két-három óra a hűtőben, és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5261
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban láttam az eredeti receptet. Az kicsit hiányos volt. Itt a hiánytalan receptet osztom meg, és ajánlom nagyon, mert különleges ízű, finom süti.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...