Fehércsokimousse-torta tükörglazúrral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krém
-
27g tojássárgája86 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
43g fehér csokoládé234 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
58g piskótalap169 kcal
-
13g karamell öntet27 kcal
Tükörglazúr
-
50g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
211 kcal
-
5g lapzselatin18 kcal
-
117g fehér csokoládé629 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1892
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krém
-
160g tojássárgája515 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
360g habtejszín1051 kcal
-
260g fehér csokoládé1401 kcal
-
240g habtejszín701 kcal
-
350g piskótalap1015 kcal
-
75g karamell öntet162 kcal
Tükörglazúr
-
300g víz0 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
1268 kcal
-
30g lapzselatin106 kcal
-
700g fehér csokoládé3773 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
11347
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krém
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
8.1g fehér csokoládé44 kcal
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
10.9g piskótalap32 kcal
-
2.3g karamell öntet5 kcal
Tükörglazúr
-
9.3g víz0 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
12.3g sűrített tej (cukrozott)39 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
21.7g fehér csokoládé117 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
353
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 96.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2137.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.5 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 169.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 472 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 463 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
1892
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.2 g
Zsír
-
Összesen 579.8 g
-
Telített zsírsav 342 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 3095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12827.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 3947 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 4188 mg
-
Nátrium 4113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1413.3 g
-
Cukor 1320 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2831 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 542 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 2183 mg
-
Retinol - A vitamin: 2781 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 570 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2048 micro
Összesen
11347
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
Krém
-
8 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
260 g fehér csokoládé
Tükörglazúr
-
300 ml víz
-
300 g cukor
-
395 g sűrített tej (cukrozott)
-
15 db lapzselatin
-
700 g fehér csokoládé
Elkészítés
Krém
- A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne. Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére, hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni, majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.
- A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
- Elkészítjük a piskótánkat, ujjnyi vastag lappá vágjuk, majd a kiválasztott sűrű dzsemmel vagy karamellel vastagon tetejét megkenve, fagyasztóba tesszük addig, amíg a máz a tetején rá nem fagy. Vigyázat, ha túl lágyat választunk, elfolyósíthatja a mousse-t vagy eláztathatja a piskótánkat. (A képen látható moussetortához én vörösbársony piskótát és sós karamellt választottam.)
- Amikor a piskótánk szépen megdermedt a fagyasztóban, a krémet a piskótánál nagyobb szilikonos tortaformába kanalazzuk és a közepébe nyomjuk a piskótalapot úgy, hogy a krém csak a tetejét és a széleit lepje el, az alja pedig szabadon maradjon a krém magasságában. Fontos a krém esetében a szilikonos formaanyag, mert ez segít a tökéletes forma és formából való hibátlan eltávolítás sikerében törés és sérülések nélkül. Egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
- A mousse-t kivesszük a fagyasztóból, rácsra tesszük, a rács alá tepsit teszünk és finoman, lassan lehúzzuk a szilikonformát róla. A mousse közepére csorgatjuk a sima glazúrt, majd amikor már teljesen befedte, rálocsoljuk a csillámos glazúrt is. Hamar fog megdermedni a langyos glazúr a jéghideg mousse-on, így amint lecsepegett róla az utolsó csepp felesleg is, gyorsan áttesszük a rácsról a felszolgálásra szánt tálcára és hűtőbe tesszük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Tükörglazúr
- Másnap elkészítjük a glazúrt. A zselatinlapokat beáztatjuk egy tál vízben, 5 percig hagyjuk megszívni magát. Egy edényben elkeverjük a kimért vizet, cukrot, sűrített tejet és állandó kevergetés mellett felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, majd felmarkoljuk a zselatinlapokat, kezünkkel kicsit kinyomkodjuk és belekeverjük.
- Amikor felolvadt benne, hozzáadjuk a kockákra tördelt fehércsokit, hagyjuk picit felolvadni, majd elektromos habverővel alacsony fokozaton két percig kevergetjük, mialatt hozzácsepegtetjük a tetszőleges színű ételfestéket. Fém szűrő felett átszűrjük a glazúrt, 200 ml-t kiveszünk belőle, amiben elkeverjük az ételcsillámot és hagyjuk őket langyosra hűlni.
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 243
- Feltöltés dátuma: 2023. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept