Fehércsoki mousse mangóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mousse-hoz
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
A mangó raguhoz
Összesen
598
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mousse-hoz
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
A mangó raguhoz
Összesen
2390
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mousse-hoz
-
15.2g fehér csokoládé82 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
16.8g tojás21 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
A mangó raguhoz
-
30.5g mangó13 kcal
-
4.1g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
1.9g méz6 kcal
Összesen
182
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
598
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 134.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2561.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 884 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.9 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 532 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 907 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 1989 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 1039 micro
Összesen
2390
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A mousse-hoz
-
200 g fehér csokoládé
-
4 teáskanál citromfű
-
200 ml tej
-
150 ml habtejszín
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
50 g cukor
-
4 db lapzselatin
A mangó raguhoz
Elkészítés
A mousse-hoz
- A fenyérfüvet kis darabokra vágjuk, egy kicsit szét is nyomkodjuk, és a tejjel felfőzzük. Tűzről levesszük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
- A csokoládét durvára aprítjuk, vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A tejet rászűrjük a cukorral elkavart tojássárgákra, és gőzfürdőben sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a kicsavart zselatint és felolvasztjuk a meleg krémben.
- Hozzákeverjük a folyékony csokoládét, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük először a tejszínt, majd a tojásfehérje habot.
- A krémet 4 pohárba osztjuk, és kb. 4 órára hidegre tesszük.
- A mangót meghántjuk, a húst a magról levágjuk, majd kockákra vágjuk. A mangót 3-4 ek vízzel, a gyömbérrel és a paprikával közepes tűzön kb. 10 percig főzzük. Mézzel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
- Tálalás előtt a mangó ragut elosztjuk a csokoládé mousse-ra.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4984
- Feltöltés dátuma: 2012. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mousse-hoz keverhetünk esetleg 2-3 ek kókuszreszeléket, vagy kókuszlikőrt.