r
Nosalty Logó

Fehércsoki mousse mangóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Fehércsoki mousse mangóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

598
Kalória
13.9g
Fehérje
62.2g
Szénhidrátok
33.6g
Zsír
133g
Víz
232.2g
Koleszterin
1.7g
Rost
60.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Összesen 2390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

A mangó raguhoz

Összesen 182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1989 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 2390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A mousse-hoz

  1. A fenyérfüvet kis darabokra vágjuk, egy kicsit szét is nyomkodjuk, és a tejjel felfőzzük. Tűzről levesszük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. A csokoládét durvára aprítjuk, vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  4. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
  5. A tejet rászűrjük a cukorral elkavart tojássárgákra, és gőzfürdőben sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a kicsavart zselatint és felolvasztjuk a meleg krémben.
  6. Hozzákeverjük a folyékony csokoládét, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük először a tejszínt, majd a tojásfehérje habot.
  7. A krémet 4 pohárba osztjuk, és kb. 4 órára hidegre tesszük.
  8. A mangót meghántjuk, a húst a magról levágjuk, majd kockákra vágjuk. A mangót 3-4 ek vízzel, a gyömbérrel és a paprikával közepes tűzön kb. 10 percig főzzük. Mézzel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  9. Tálalás előtt a mangó ragut elosztjuk a csokoládé mousse-ra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc

A mousse-hoz keverhetünk esetleg 2-3 ek kókuszreszeléket, vagy kókuszlikőrt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fügeleveles panna cotta

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: ...

Lakos Benedek

Házi túrórudi

A Túró Rudi, avagy a csokoládémázzal bevont, klasszik túrós rolád igazi hungarikum, és kicsik-nagyok kedvence. Sajnos, mint minden más, ez is egyre drágább az emelkedő árak miatt, de a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!