Fehércsoki krémes torta születésnapra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mokiviki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tortalap
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g olívaolaj3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém
-
42g habtejszín122 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tortalap
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
48g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
4829
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tortalap
-
21.2g tojás27 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém
-
32.1g habtejszín94 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
9.6g fehér csokoládé52 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
3.2g víz0 kcal
Összesen
310
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 317.2 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1882 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4784.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 1304 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1957 mg
-
Nátrium 1211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432 g
-
Cukor 289 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 676.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2557 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 1019 mg
-
Retinol - A vitamin: 2519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
4829
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Tortalap
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
12 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
6 ek víz
-
0.5 ek olívaolaj
-
5 csepp citromlé
Krém
-
500 ml habtejszín
-
5 dkg cukor
-
15 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg vaj
-
0.5 ek zselatin
-
0.5 dl víz
Elkészítés
Tortalap
- A tojássárgát egy csipet sóval, az olajjal, cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük habverővel.
- Majd a lisztet -amiben előtte elkevertük a sütőport- és a vizet hozzátesszük, és tovább keverjük.
- A tojásfehérjét felverjük kellő keménységűre, de egy pár csepp citromlevet csepegtessünk bele, és óvatosan beleforgatjuk a tésztához.
- A sütőben addig sütjük, amíg már a "tűpróba után" nem ragad rá semmi (kb. 30-40 perc, de sütőtől is függ), majd fél órán keresztül hagyjuk hűlni a sütőben, hogy nehogy összeessen, és csak utána lehet kivenni a sütőből.
Krém
- A 2,5 dl habtejszínhez (vagy cukrászhabhoz) tesszük a cukrot, és addig főzzük, míg az el nem olvad. Majd a nagyobb darabokra tört csokit beletesszük, és addig készítjük folyamatos keverés mellett, míg el nem kezd forrni. Ekkor lezárjuk, és vízbe tesszük hűlni.
- Addig a margarint/vajat alacsony hőfokon picit megolvasztjuk, hogy puha legyen. Amikor már a krém langyos, beletesszük a nagyobb darabokra szétszedett, olvasztott margarint, és botmixerrel alaposan szétkeverjük.
- Kb. fél deci vizet gyöngyözésig forralunk, és beletesszük a a fél evőkanál zselatinport, majd gyorsan elkavarjuk, és kevergetés mellett beletesszük a krémbe a felolvadt zselatinport, és alaposan elkeverjük.
- Felverjük a maradék (2,5 dl) habtejszínt/cukrászhabot úgy, hogy egy kicsit felverjük, majd beleteszünk egy tasak habfixálót, és utána a kívánt keményedésig verjük. Ezt óvatosan beledolgozzuk a krémhez.
- Tölthetjük a tortát, és bőven marad belőle a külső díszítéshez, úgyhogy bátran tölthetjük bele több, mint a felét. A tetejét én marcipán levéllel, sünivel és virággal díszítettem, és a maradék (5 dkg) csokit ráreszeltem (vagy krumplipucolóval lehet, vagy az uborka szeletelővel még).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11217
- Feltöltés dátuma: 2015. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
mokiviki
27 recept
Anya szülinapjára készítettem. Igazán finom lett.