r
Nosalty Logó

Fehércsoki krémes torta születésnapra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mokiviki
Fehércsoki krémes torta születésnapra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 4829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4784.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 4829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojássárgát egy csipet sóval, az olajjal, cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük habverővel.
  2. Majd a lisztet -amiben előtte elkevertük a sütőport- és a vizet hozzátesszük, és tovább keverjük.
  3. A tojásfehérjét felverjük kellő keménységűre, de egy pár csepp citromlevet csepegtessünk bele, és óvatosan beleforgatjuk a tésztához.
  4. A sütőben addig sütjük, amíg már a "tűpróba után" nem ragad rá semmi (kb. 30-40 perc, de sütőtől is függ), majd fél órán keresztül hagyjuk hűlni a sütőben, hogy nehogy összeessen, és csak utána lehet kivenni a sütőből.

Krém

  1. A 2,5 dl habtejszínhez (vagy cukrászhabhoz) tesszük a cukrot, és addig főzzük, míg az el nem olvad. Majd a nagyobb darabokra tört csokit beletesszük, és addig készítjük folyamatos keverés mellett, míg el nem kezd forrni. Ekkor lezárjuk, és vízbe tesszük hűlni.
  2. Addig a margarint/vajat alacsony hőfokon picit megolvasztjuk, hogy puha legyen. Amikor már a krém langyos, beletesszük a nagyobb darabokra szétszedett, olvasztott margarint, és botmixerrel alaposan szétkeverjük.
  3. Kb. fél deci vizet gyöngyözésig forralunk, és beletesszük a a fél evőkanál zselatinport, majd gyorsan elkavarjuk, és kevergetés mellett beletesszük a krémbe a felolvadt zselatinport, és alaposan elkeverjük.
  4. Felverjük a maradék (2,5 dl) habtejszínt/cukrászhabot úgy, hogy egy kicsit felverjük, majd beleteszünk egy tasak habfixálót, és utána a kívánt keményedésig verjük. Ezt óvatosan beledolgozzuk a krémhez.
  5. Tölthetjük a tortát, és bőven marad belőle a külső díszítéshez, úgyhogy bátran tölthetjük bele több, mint a felét. A tetejét én marcipán levéllel, sünivel és virággal díszítettem, és a maradék (5 dkg) csokit ráreszeltem (vagy krumplipucolóval lehet, vagy az uborka szeletelővel még).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11189
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehércsoki krémes torta születésnapra
mokiviki 27 recept

Anya szülinapjára készítettem. Igazán finom lett.

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...