r
Nosalty Logó

Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombás csirkemell

Zöldpestos nokedli

Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombás csirkemell

Zöldpestos nokedli

Összesen 1145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombás csirkemell

Zöldpestos nokedli

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1060 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2119 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Gombás csirkemell

Zöldpestos nokedli

Elkészítés

Gombás csirkemell

  1. A csirkemellet lapjában félbevágjuk, így két darabot kapunk. Sózzuk, borsozzuk, teszünk rá kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal, és berakjuk a hűtőbe.
  2. Egy nappal később kivesszük, egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütjük, majd kivesszük.
  3. Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütjük, fűszerezzük, facsarunk rá citromlevet.
  4. Beletesszük a csirkemell szeleteket, öntünk rá kevés vizet, és tovább pároljuk.
  5. Majd jön a fehérbor és a tejszín a gombás csirkemellhez. Egy rottyantás, és kész! Lehet tálalni.

Zöldpestos nokedli

  1. Amíg a gombás csirkemell párolódott, elkészítjük a nokedli tésztáját. A lisztet, pestot, vizet, fűszereket egy tálba tesszük, összekeverjük, és a forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2103
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A hűtőben már várakozott egy fél csirkemell. Ezzel kellett valamit kezdeni. A többi hozzávaló ismeretében végül is ez jutott az eszembe. Az eredményt tekintve, azt hiszem jó választás volt.

Hozzávalók

Gombás csirkemell

Zöldpestos nokedli

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...