Fehérboros szecsuáni csirke
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
50g kápia paprika11 kcal
-
50g lecsópaprika10 kcal
-
4 kcal
-
77g újhagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
47 kcal
A páchoz
-
5g szójaszósz3 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
29 kcal
Az ízesítéshez
-
8g chiliszósz2 kcal
-
7g fehérbor5 kcal
-
29 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
300g kápia paprika64 kcal
-
300g lecsópaprika60 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g bors3 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A páchoz
-
30g szójaszósz18 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
171 kcal
Az ízesítéshez
-
45g chiliszósz9 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
171 kcal
-
80g szójaszósz48 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
34.4g csirkemellfilé41 kcal
-
12.9g kápia paprika3 kcal
-
12.9g lecsópaprika3 kcal
-
4.6g hegyes erős paprika1 kcal
-
19.8g újhagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
A páchoz
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
1.3g fehérbor1 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
Az ízesítéshez
-
1.9g chiliszósz0 kcal
-
1.7g fehérbor1 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
3.4g szójaszósz2 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1622.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 1101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 269.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1092 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.4 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9733 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 2147 mg
-
Nátrium 6604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1617 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 696 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 621 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 6552 micro
-
β-crypt 1235 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4446 micro
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
80 dkg csirkemellfilé
-
30 dkg kápia paprika
-
30 dkg lecsópaprika
-
2 db hegyes erős paprika
-
5 db újhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
A páchoz
-
3 ek szójaszósz
-
3 evőkanál étkezési keményítő
Az ízesítéshez
-
3 ek chiliszósz
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
8 ek szójaszósz
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemell filét vágjuk vékony, kb. 5 centi hosszú csíkokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit csomómentesre, és adjuk a felcsíkozott húshoz, majd jól keverjük el vele.
- Amíg a hús pácolódik, hosszú vékony csíkokra vágjuk (ezek is kb. 5 centisek legyenek)a paprikákat, ne sajnáljuk az időt, akkor lesz igazán finom, ha tényleg julienre vannak vágva benne a zöldségek. Az újhagymát karikázzuk, valamint a fokhagymát vékonyra szeleteljük.
- Forrósítsuk fel az olajat a wokban (ennek hiányában egy magasabb lábosban), és tegyük bele először a borsot, majd a bepácolt húst. (A pácnak köszönhetően 2-3 perc alatt mire kifehéredik, teljesen meg is puhul.) Pirítás után szedjük ki a husit egy tiszta tányérra, és tegyük félre.
- A visszamaradt olajban 2-3 perc alatt pirítsuk meg a paprikákat és az újhagymát, majd rakjuk rá a felszeletelt fokhagymát, a félretett húst és az összekevert ízesítőket.
- Összeforraljuk, és még forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10619
- Feltöltés dátuma: 2011. október 26.
Ajánló
Párolt jázminrizzsel a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A barátokkal elhatároztuk, hogy kipróbálunk egy új kínai éttermet. Egyetlen gubanc volt csak, az én kicsi párom, nem igazán rajong az újdonságokért, ő inkább megmarad a jó hazai marhapörkölt, lecsó és társai mellett. Nyafogott is egy kicsit, hogy éhen fog maradni. Aztán csak sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki a szecsuáni csirkét, mert az még neki is biztos ízleni fog. A lehető legjobban sikerült a vacsi, és csodák csodája beleszerelmesedett ebbe a finom kínai csodába. Majd jött itthon a nyaggatás, hogy mikor készítem el én is. Így hát belevetettem magam az internetes keresésbe. Nem jöhetett szóba olyan recept, amiben káposzta, borsó, sárgarépa van, mert ezeket a zöldségeket nem igazán hajlandó megenni. Végül a kulinárisvilág házias blogján találtam meg a tökéleteset. Kicsit átalakítottam a saját ízlésünkre, de azóta is hatalmas a sikere. Az előkészületek hosszúnak tűnnek, mert mindennek nagyon vékonynak kell lennie, de megéri a fáradozást, ugyanis amint a wokba kerül, szinte már készen is van, és az illata ellenállhatatlan.