r
Nosalty Logó

Fehérboros szecsuáni csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
szelbarbi
Fehérboros szecsuáni csirke
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

329
Kalória
34.1g
Fehérje
24.8g
Szénhidrátok
9.3g
Zsír
269.5g
Víz
97.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9733 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    6604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    696 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    621 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    6552 micro
  • β-crypt
    1235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4446 micro
Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell filét vágjuk vékony, kb. 5 centi hosszú csíkokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit csomómentesre, és adjuk a felcsíkozott húshoz, majd jól keverjük el vele.
  2. Amíg a hús pácolódik, hosszú vékony csíkokra vágjuk (ezek is kb. 5 centisek legyenek)a paprikákat, ne sajnáljuk az időt, akkor lesz igazán finom, ha tényleg julienre vannak vágva benne a zöldségek. Az újhagymát karikázzuk, valamint a fokhagymát vékonyra szeleteljük.
  3. Forrósítsuk fel az olajat a wokban (ennek hiányában egy magasabb lábosban), és tegyük bele először a borsot, majd a bepácolt húst. (A pácnak köszönhetően 2-3 perc alatt mire kifehéredik, teljesen meg is puhul.) Pirítás után szedjük ki a husit egy tiszta tányérra, és tegyük félre.
  4. A visszamaradt olajban 2-3 perc alatt pirítsuk meg a paprikákat és az újhagymát, majd rakjuk rá a felszeletelt fokhagymát, a félretett húst és az összekevert ízesítőket.
  5. Összeforraljuk, és még forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A barátokkal elhatároztuk, hogy kipróbálunk egy új kínai éttermet. Egyetlen gubanc volt csak, az én kicsi párom, nem igazán rajong az újdonságokért, ő inkább megmarad a jó hazai marhapörkölt, lecsó és társai mellett. Nyafogott is egy kicsit, hogy éhen fog maradni. Aztán csak sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki a szecsuáni csirkét, mert az még neki is biztos ízleni fog. A lehető legjobban sikerült a vacsi, és csodák csodája beleszerelmesedett ebbe a finom kínai csodába. Majd jött itthon a nyaggatás, hogy mikor készítem el én is. Így hát belevetettem magam az internetes keresésbe. Nem jöhetett szóba olyan recept, amiben káposzta, borsó, sárgarépa van, mert ezeket a zöldségeket nem igazán hajlandó megenni. Végül a kulinárisvilág házias blogján találtam meg a tökéleteset. Kicsit átalakítottam a saját ízlésünkre, de azóta is hatalmas a sikere. Az előkészületek hosszúnak tűnnek, mert mindennek nagyon vékonynak kell lennie, de megéri a fáradozást, ugyanis amint a wokba kerül, szinte már készen is van, és az illata ellenállhatatlan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!