r
Nosalty Logó

Fehérboros szecsuáni csirke

szelbarbi
Fehérboros szecsuáni csirke
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

329
Kalória
34.1g
Fehérje
24.8g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
269.5g
Víz
97.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9733 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    6604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    696 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    621 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    6552 micro
  • β-crypt
    1235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4446 micro
Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell filét vágjuk vékony, kb. 5 centi hosszú csíkokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit csomómentesre, és adjuk a felcsíkozott húshoz, majd jól keverjük el vele.
  2. Amíg a hús pácolódik, hosszú vékony csíkokra vágjuk (ezek is kb. 5 centisek legyenek)a paprikákat, ne sajnáljuk az időt, akkor lesz igazán finom, ha tényleg julienre vannak vágva benne a zöldségek. Az újhagymát karikázzuk, valamint a fokhagymát vékonyra szeleteljük.
  3. Forrósítsuk fel az olajat a wokban (ennek hiányában egy magasabb lábosban), és tegyük bele először a borsot, majd a bepácolt húst. (A pácnak köszönhetően 2-3 perc alatt mire kifehéredik, teljesen meg is puhul.) Pirítás után szedjük ki a husit egy tiszta tányérra, és tegyük félre.
  4. A visszamaradt olajban 2-3 perc alatt pirítsuk meg a paprikákat és az újhagymát, majd rakjuk rá a felszeletelt fokhagymát, a félretett húst és az összekevert ízesítőket.
  5. Összeforraljuk, és még forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p

A barátokkal elhatároztuk, hogy kipróbálunk egy új kínai éttermet. Egyetlen gubanc volt csak, az én kicsi párom, nem igazán rajong az újdonságokért, ő inkább megmarad a jó hazai marhapörkölt, lecsó és társai mellett. Nyafogott is egy kicsit, hogy éhen fog maradni. Aztán csak sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki a szecsuáni csirkét, mert az még neki is biztos ízleni fog. A lehető legjobban sikerült a vacsi, és csodák csodája beleszerelmesedett ebbe a finom kínai csodába. Majd jött itthon a nyaggatás, hogy mikor készítem el én is. Így hát belevetettem magam az internetes keresésbe. Nem jöhetett szóba olyan recept, amiben káposzta, borsó, sárgarépa van, mert ezeket a zöldségeket nem igazán hajlandó megenni. Végül a kulinárisvilág házias blogján találtam meg a tökéleteset. Kicsit átalakítottam a saját ízlésünkre, de azóta is hatalmas a sikere. Az előkészületek hosszúnak tűnnek, mert mindennek nagyon vékonynak kell lennie, de megéri a fáradozást, ugyanis amint a wokba kerül, szinte már készen is van, és az illata ellenállhatatlan.

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...