r
Nosalty Logó

Fehérboros szecsuáni csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szelbarbi
Fehérboros szecsuáni csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9733 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    6604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    696 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    621 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    6552 micro
  • β-crypt
    1235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4446 micro
Összesen 1969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell filét vágjuk vékony, kb. 5 centi hosszú csíkokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit csomómentesre, és adjuk a felcsíkozott húshoz, majd jól keverjük el vele.
  2. Amíg a hús pácolódik, hosszú vékony csíkokra vágjuk (ezek is kb. 5 centisek legyenek)a paprikákat, ne sajnáljuk az időt, akkor lesz igazán finom, ha tényleg julienre vannak vágva benne a zöldségek. Az újhagymát karikázzuk, valamint a fokhagymát vékonyra szeleteljük.
  3. Forrósítsuk fel az olajat a wokban (ennek hiányában egy magasabb lábosban), és tegyük bele először a borsot, majd a bepácolt húst. (A pácnak köszönhetően 2-3 perc alatt mire kifehéredik, teljesen meg is puhul.) Pirítás után szedjük ki a husit egy tiszta tányérra, és tegyük félre.
  4. A visszamaradt olajban 2-3 perc alatt pirítsuk meg a paprikákat és az újhagymát, majd rakjuk rá a felszeletelt fokhagymát, a félretett húst és az összekevert ízesítőket.
  5. Összeforraljuk, és még forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10619
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Ajánló

Párolt jázminrizzsel a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szelbarbi 7 recept

A barátokkal elhatároztuk, hogy kipróbálunk egy új kínai éttermet. Egyetlen gubanc volt csak, az én kicsi párom, nem igazán rajong az újdonságokért, ő inkább megmarad a jó hazai marhapörkölt, lecsó és társai mellett. Nyafogott is egy kicsit, hogy éhen fog maradni. Aztán csak sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki a szecsuáni csirkét, mert az még neki is biztos ízleni fog. A lehető legjobban sikerült a vacsi, és csodák csodája beleszerelmesedett ebbe a finom kínai csodába. Majd jött itthon a nyaggatás, hogy mikor készítem el én is. Így hát belevetettem magam az internetes keresésbe. Nem jöhetett szóba olyan recept, amiben káposzta, borsó, sárgarépa van, mert ezeket a zöldségeket nem igazán hajlandó megenni. Végül a kulinárisvilág házias blogján találtam meg a tökéleteset. Kicsit átalakítottam a saját ízlésünkre, de azóta is hatalmas a sikere. Az előkészületek hosszúnak tűnnek, mert mindennek nagyon vékonynak kell lennie, de megéri a fáradozást, ugyanis amint a wokba kerül, szinte már készen is van, és az illata ellenállhatatlan.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Az ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...