Fehérboros pecsenye
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
38g sertéscomb68 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
24g csiperkegomba5 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
425
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
150g sertéscomb273 kcal
-
6g só0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
96g csiperkegomba20 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
Összesen
1699
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
15.9g sertéscomb29 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
8.5g sárgarépa3 kcal
-
9.5g fehérrépa6 kcal
-
10.2g csiperkegomba2 kcal
-
11.4g zsemle31 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
21.2g fehérbor17 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
4.8g petrezselyem2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1183.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 154.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2085 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 575 micro
-
Lut-zea 750 micro
Összesen
425
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 109.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4735.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 3251 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 619.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 776 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 488 micro
-
α-karotin 2478 micro
-
β-karotin 8340 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2302 micro
-
Lut-zea 2999 micro
Összesen
1699
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 262 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 244 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg sertéscomb
-
1.5 kk só
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
2 db zsemle
-
6 dkg vaj
-
2 dl fehérbor
-
1 db tojás
-
1 kk fehér bors
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
1 csokor petrezselyem
-
2 szál majoranna
-
1 ek zsemlemorzsa
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
0.3 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- Húst téglalap alakúra kiverjük, 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Lefedve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
- A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük.
- A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk. Föltekerjük, akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk. Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi, az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk, 40 percig főzzük.
- Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk. Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk.
- Visszamaradó zsírjában először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 dl borral és 2 dl ételízesítős főzővízzel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ha kell utánaízesítjük, azután leszűrjük, és tálaláskor a fölszeletelt pecsenye köré öntjük. Petrezselymes-vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 452
- Feltöltés dátuma: 2022. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept